Adhd gyakorlatok és a dore módszer

Az ADHD, vagy a figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség, olyan kifejezés, amelyet olyan betegség leírására használnak, amelynél a figyelmetlenség, a hiperaktivitás vagy mindkettő tünetei vannak. A Dore módszer olyan program, mely a tanulási nehézségek és az ADHD széles spektrumának kezelésére szolgál a kisagy mozgásának ösztönzésére és javítására irányuló gyakorlatokon keresztül. Dore úgy véli, hogy az ADHD-tünetek kiváltó oka a kisagy.

Az ADHD egy gyakori rendellenesség, amelyet rendszerint gyermekkori diagnózisban diagnosztizálnak, ami a figyelmetlenség és / vagy a hiperaktivitás primer tüneteit eredményezi. Az ADHD-vel diagnosztizált gyermekek jellemzően impulzusellenőrzéssel és önszabályozó viselkedéssel küzdenek. Az ADHD három altípusú. Az elsőt túlnyomórészt hiperaktívnak és impulzívnek nevezik, majd túlnyomórészt figyelmetlen és kombinált hiperaktív-impulzív és figyelmetlen. Az ADHD-vel szembesülő gyermekek könnyen megzavarhatatlanok. Hajlamosak arra, hogy nehezen figyeljék az otthoni vagy iskolai alapvető utasításokat, könnyen unatkozzanak, álmodoznak, és úgy tűnik, hogy nem hallgatják meg, amikor beszélnek.

Az ADHD-t általában gyógyszeres kezeléssel, pszichoterápiával, oktatással és képzéssel vagy egy vagy több ilyen kezelés kombinációjával kezelik. Az általánosan használt gyógyszerek általában az amfetaminok és a metilfenidok kategóriájába tartoznak. Ezenkívül gyakran ajánlott a pszichoterápia a viselkedésmenedzselésre és a szociális készségek fejlesztésére, amelyek segítenek a gyermekeknek az alapvető feladatok elvégzésében, az idejük kezelésében és az értelmes kapcsolatok kialakításában másokkal, valamint a szülők vagy gondozók oktatására a gyermek viselkedésének kezelésére. A viselkedéssel és az időgazdálkodással kapcsolatos gyakorlatokat a terapeuta nyújthat, például a házi feladat és a játékidő strukturált időtartamának, a lefekvéshez szükséges rutin stb. Létrehozása. Az elmúlt évtizedekben más kezelési módokat is kifejlesztettek, beleértve a Dore-módszert és az érzékszervi integrációs terápiát is, amelyek az ADHD okozta különböző elméletekre koncentrálnak.

A Dore módszer egy kissé ellentmondásos terápia az ADHD és más tanulási zavarok esetében, amely azon a elméleten alapul, hogy ezek a rendellenességek a kisagy késése miatt keletkeznek. A Dore módszer a napi gyakorlatok teljesítésén keresztül kezeli az ADHD-t, amelyet naponta kétszer ajánlunk 10 percig. Bruce F. Pennington, Ph.D. szerint a “Tanulási zavarok diagnosztizálása” című könyvében a gyakorlatokat arra gondolják, hogy meggyógyítják a kisagy késését. A gyakorlatok a kognitív és a motoros készségek fejlesztésére koncentrálnak. A Dore-módszert az Egyesült Államok különböző oktatási intézményeiben és pszichológiai központjaiban kínálják. Ez egy meglehetősen drága kezelés, átlagosan mintegy 3000 dollár, a 2006-os interjú szerint Wynford Dore alapítója a Myomancy.com-on, az ADHD tudománya és kezelése , Az autizmus és a diszlexia.

A Dore-módszert támogató klinikai vizsgálatok nem függetlenek. Inkább a két, a Dyselexia folyóirat 2003-ban és 2007-ben kiadott két tanulmányát írta le Pennington szerint a Dore-módszer hívei. Ezért a Dore módszert óvatosan kell használni, mivel független vizsgálók nem empirikusan értékelték.

Az ADHD-ről

ADHD kezelés és hagyományos gyakorlatok

A Dore módszerről és gyakorlatokról

Figyelem