Cékla rost és coumadin

A cukorrépák, amelyeket általánosságban cukorrépa néven ismerünk, szálas és K-vitaminban gazdag táplálkozásban gazdagok. Noha a tápanyagok magas bevitelét tartalmazó diéta számos betegség kockázatának csökkenésével kapcsolódik, nagy mennyiségű K-vitamin fogyasztása veszélyes lehet azok számára, akik Vérhígító gyógyszer Coumadin. Ha Coumadinban vagy, korlátozza a cukorrépa-zöldségek bevitelét – de nem a céklát -, és fűzzön be zöldségválasztékot olyan termékek köré, amelyek magas rosttartalmú és K-vitamin-tartalmúak.

Fiber in Beets

A cékla két ehető részből áll – a kör alakú gyökér, amely lehet vörös, fehér vagy sárga, és a sötétzöld, leveles cékla zöld. A gyökér és a zöldek eltérő táplálkozási összetétellel rendelkeznek, és különböző mennyiségű rostot tartalmaznak. Egy fél csésze főtt, főtt cékla 1,7 gramm rostot tartalmaz, míg egy adag főtt cékla zöldje közel 4,2 gramm szálat tartalmaz. Hasonlóan más sötétzöld, leveles zöldségekhez, mint a karalábé, a brokkoli vagy a bimbócsírák, a cukorrépa zöldek magas rosttartalmú élelmiszerek.

K-vitamin céklival

A cukorrépa és zöldsége is jelentősen különbözik a K-vitamin tartalmukban. Az USDA National Nutrient Database szerint a főtt sörtéjű zöldek egyetlen egycsészes adagja közel 700 mikrogramm K.-vitamint tartalmaz. Kérdezze meg a Dietitian listáját a K-vitamin tartalmú élelmiszerekről, cukorrépa fokozza a keletet, a spenótot, a kacsát, a répát Zöldség, mustár zöld és spárga, amely a legmagasabb K-vitamin-koncentrációt tartalmazza a zöldségek között. Ezzel szemben a főtt gyökér adagonként csak 0,170 mikrogramm K-vitamint tartalmaz, és nem tekinthető jelentős K-vitamin forrásnak.

K-vitamin és Coumadin

A Coumadin antikoaguláns – amelyet általános neve, a warfarin is ismer, – megakadályozza a vérrögképződés kialakulását, mivel gátolja a máj K-vitamin alkalmazását a véralvadási fehérjék szintézisében. Ha egy olyan személy, aki Coumadin-t fogyaszt K-vitaminban gazdag ételekkel, a vitamin megzavarhatja a Coumadin májműködését, ami fokozza a vérrögképződés kockázatát. Az orvosok azt tanácsolják a Coumadin-ban élő embereknek, hogy nagyon kicsi mennyiségű ételeket, például cukorrépa zöldeket fogyasztanak, amelyek nagy mennyiségű K-vitamint tartalmaznak, de rendszeresen fogyasztanak közepes mennyiségű, közepes vagy nagyon alacsony K-vitamin tartalmú ételeket, például céklát.

ajánlások

Ha cukorrépa zöldséget fogyaszt a rosttartalmuk javára, és a közelmúltban írták be a Coumadin-t, szigorúan ellenőriznie kell a zöldségek fogyasztását. A Warren Grant Magnuson klinikai központja naponta 1 csésze K-vitamint tartalmazó zöld leveles táplálékot fogyaszt. Töltsük be a rost igényeit a cukorrépa zöldségekkel való helyettesítésével magas rosttartalmú, alacsony vitamintartalmú zöldségekkel és gyümölcsökkel, amelyek articsóka, sárgarépa, karfiol, zöldbab, paradicsom, édesburgonya, téli squash, szárított bab és hüvelyesek közé tartoznak. Borsó, garbanzos, pintos és vesebab.