Egy ketogén étrend reggelire

A ketogén étrend olyan, amely nagy zsírtartalmú, mérsékelt mennyiségű fehérjét tartalmaz és nagyon alacsony a szénhidrátokban. Ha egy ketogén étrendben van, a szervezet ketózisba kerül, és az égő zsírra vált át az üzemanyag helyett a szénhidrát helyett. Ezt a diétát eredetileg a gyermekkori epilepszia tüneteinek kezelésére tervezték, de az utat a súlycsökkentés világába is beindította. Akár teljes ketogén tervet követ, akár csak alacsony szénhidráttartalmú ételeket keres, rengeteg lehetőség van a reggeli idejére.

A tojás lehet egy vágott reggeli tétel bármely ketogenikus diétás reggeli során, az Atkins honlapja szerint. Mindenféle módon – főzve, pirított, sült vagy rántott – vagy egy omlettet készítenek alacsony szénhidráttartalmú zöldségekkel, mint a spárga és a gombák. A tojásokat előre elkészítheti, próbáljon alacsony szénhidrátot készíteni egy tojás, nehéz tejszín, hagyma, kis vaj és sajt, valamint fűszer alap receptek alapján. Ezután megváltoztathatja az ízét további zöldségek, különböző sajtok vagy hús hozzáadásával.

Ha nem tudsz enni tojást, nem élvezed őket, vagy egyszerűen fantáziál egy változást, akkor van alternatív lehetőséged. A Diabetes Life weboldal két kolbászt ajánlja két vastag szelet paradicsommal és két evőkanál túrót, amely mindössze 3 gramm szénhidrátot tartalmaz. Alternatívaként, próbáljon meg egy steakolvadékot, melyet öt vékony csíkból készült maradék steakből, egy negyed csésze aprított sajtból és egy csésze paprikából és hagymából készít, mindössze 14 gramm szénhidrátot.

Még ha nem is teljes ketogén tervben van, akkor még mindig egy keto stílusú reggelit kívánsz enni szénhidrátban. A Charles Poliquin edzője és edzője a Poliquin Group honlapján javasolja a hús és diófélék reggeli optimális erősségét és teljesítményét. Ben Pakulski profi testépítő is rajongója ennek a megközelítésnek, azt állítva, hogy a reggeli alkalmával a szénhidrátok eszik fáradtnak, letargiának és demotiválódásának.

Az Ön étrendje egészében többet jelent, mint amit reggelizni fog, különösen, ha ketózist próbál elérni. A ketogén diéták általában körülbelül 30 gramm szénhidrogént határoznak meg, írja Lyle McDonald a “The Ketogenic Diet” -ben. Ha megváltoztatja a reggelit, vagy fontolóra veszi a ketogén étrend megváltoztatását, mindig konzultáljon kezelőorvosával vagy regisztrált táplálkozási szakembereivel vagy dietetikusával.

Legyen egy tojás

A nem tojás szerelmes reggeli

Ketogén reggeli ketóz nélkül

A nagyobb kép