Használhatsz mellszívót a munka megkezdéséhez?

Ahogy az édesanyja megközelíti az esedékességét, az eljövendő szüléstől várva és izgatva fog megragadni. Amikor az esedékesség napja megérkezett, és a munkaerő nem kezdődött el, néhány nő keresni próbálja a dolgok mozgását. Az emlőt serkentő mellszivattyú használata, amely a hormonok felszabadulását eredményezi, amelyek segíthetnek a munkaerő elindításában, a kábítószer-mentes, költséghatékony mód a nők részvételének a folyamatban. Ezt az opciót azonban csak akkor alkalmazhatja, ha azt az Ön egészségügyi szolgáltatója jóváhagyta.

A mellstimuláció hatásai

Amikor egy csecsemő szoptat az anyja mellén, a stimuláció jelet küld az anya agyába, hogy felszabaduljon az oxitocin nevű hormon. Ez a hormon okozza a melleknek a tej kibocsátását. Közvetlenül a csecsemő születése után a szoptatáshoz kapcsolódó oxitocin felszabadulása méhösszehúzódásokat is okoz, amelyek segítenek a méh visszaállításában a szokásos mérethez. Hasonlóképpen, ha szivattyút használnak a szülés előtti szoptatáshoz, növelheti az anyai oxitocinszintet, és ez méhösszehúzódásokat okozhat, hogy segítsen a munka elindulásának. A 2005. júliusi “Cochrane Library” kutatási felmérés megállapította, hogy a szoptatással foglalkozó nők jelentősen nagyobb valószínűséggel indulnak munkába 72 órán belül, összehasonlítva azokkal, akik nem tettek semmit a munkaerő ösztönzésére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A mellstimuláció nem biztonságos minden nő számára és minden helyzetben. Az American College of Obstetricians és Nõgyógyászok azt javasolja, hogy a nõk ne kísérletezzenek munkaerõ-indukcióval, amíg nem érik el a terhesség legalább 39 hetét. A magas kockázatú terhességű nőknek tartózkodniuk kell a mell stimulációjától a munkaerő kiváltásához is. A méh izmok túlzott mértékű megakadályozására, ami károsíthatja a csecsemőt, javasoljuk, hogy a nők csak egy mellet egyszerre szivattyúzzanak egy órán át vagy kevesebbet legfeljebb 3 egymást követő napon. Beszéljen egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt megkísérelné a mellstimulációt vagy bármilyen más módszert, amely segíteni fogja a munkát annak érdekében, hogy biztos legyen benne, hogy biztonságban van Önnél és a gyermekénél.