Koffein és székrekedés egy anyatejbe

A szoptatott csecsemők anyatejjel táplálékot kapnak. Néha az anya étrendjében szereplő dolgok átadhatók a csecsemőnek. Ilyen a koffein esetében, ami székrekedéshez vezethet. A koffein sok szeszesitalban, kávéban, csokoládéban és teákban található.

Tünetek

A 3 hónapnál fiatalabb csecsemőknél a normális bélmozgások gyakran rágódni, törzsbe fordulni és pirossá válni az arcon. Ez összekeverhető a székrekedéssel. Ha a babája székrekedéssé válik, helyette észreveheti, hogy a baba elhagyja a székeket, vagy kevesebb mint egy széklet naponta körülbelül két hétig. A szoptatott babák általában csaknem három székletet adnak naponta.

Áthaladó

Az anya által bevitt koffein a vérben a legmagasabb szintet ér el a fogyasztás után 1-2 órával, és gyorsan átmegy az anyatejbe. Az anyatejben szelektált koffein teljes szintje az anya vérében a koffein 0,06 és 1,5 százaléka között van. Amikor ezt a koffeint az újszülött elfogyasztja, a máj még mindig éretlen, és nem képes a koffeint lebontani a megfelelő emésztésre. Ennek eredményeként a baba rendszere akár 100 óráig is maradhat, és befolyásolhatja a bélmozgások sebességét.

A probléma kezelése

A koffein elkerülése a szoptatás vagy az anyatej szivattyúzása előtt optimális. A diéta koffein következtében kialakuló székrekedés kezeléséhez fontolja meg az alma, a prúza vagy a körte juice hozzáadását a baba étrendjéhez. Beszéljen gyermeke orvosával egy glicerin kúpról, ha a levet hozzáadásának nincs hatása.

Segítséget kérni

Ha a szoptatott baba székrekedés és az adag csökkentése és az anyatej táplálásának vagy szivattyúzásának ideje megváltozik, segítséget nyújt a baba orvosának a vizsgálatához és esetleg az egyszerű vizsgálatokhoz, például a hasi röntgenképhez.