Lehet ivott sok vizet alacsonyabb vérnyomás?

A vérben lévő más anyagokkal együtt a víz fontos szerepet játszik a hidratáció és a vérnyomásszint fenntartásában. Az ivóvíz természetes és alapvető fontosságú, de nagy mennyiségű ételt fogyasztanak abban a reményben, hogy az egészségi állapot túlméretezése problémákat okozhat.

alapjai

A vérnyomás változik a nap folyamán, és felfelé vagy lefelé mozoghat a fizikai és szellemi állapotától függően. Az egészségügyi szakemberek úgy vélik, hogy a vérnyomás következetesen 140 mm Hg-nál vagy milliméternél nagyobb higanyszisztolésnél meghaladja a diasztolés 90-et vagy a határvonalat. Az ételek és folyékony készítmények magas sóban való fogyasztása hozzájárul az emelkedett vérnyomáshoz, és nem elegendő folyadék fogyasztása a véráramba történő kiszáradást és magasabb nátriumszintet eredményezhet.

Egyensúly

A szervezet folyamatosan törekszik egyensúlyra, és reagál a nátrium és más elektrolitok változó szintjére a véráramban a vér mennyiségének növelésével vagy csökkentésével. Ha a vérben a nátrium szintje túl magasra emelkedik, akkor a vesék reagálnak a nátrium feleslegének kiválasztásával, vízzel vizelet formájában. Ha már vese vagy más szisztémás betegségben szenved, a tested nem képes megbirkózni, és súlyos nátrium-terhelés alatt terheli a vérnyomást. Ha több vizet iszik, csak növeli a testben lévő folyadék mennyiségét, ami duzzanatot eredményezhet, és megnehezíti a szívét, hogy a vért a véredények fokozott térfogatának és nyomásának megnövelje.

Vizet inni

Az édesvíz fogyasztása hidratál és teljes mértékben megtartja a testsúlycsökkentést. Ha víz helyett cukrozott italokat vagy nátriumot tartalmaz, csökkenti a kalóriabevitelt és a napi sóbevitelt. A felesleges kalóriák vágása súlycsökkenéshez vezet, és még egy szerény 10 lbs is. A fogyás csökkentheti a vérnyomását, a PubMed Health szerint. A tea és a kávé helyett vizet választanak ki, amely a koffein bevétele után megszabadítja a lüktető szívverést. A vazokonstriktor, a koffein összehúzódott véredényt eredményez, és ez ideiglenesen növeli a vérnyomását.

többlet

Ha többet fogyaszt, mint általában, akkor egészséges lehet az okon belül. Rendszerint a vesék egyszerűen megszüntetik a felesleges folyadékot vizelet formájában. Ha létező kardiovaszkuláris vagy egyéb problémái vannak, a teste talán nem képes egyensúlyba hozni a testben lévő folyadékszinteket. Ennek eredményeképpen a vérmennyiség növekedhet a vérnyomással együtt. A felszívott víz bruttó mennyisége hígított nátrium-vérszinthez vagy hyponatraemiához vezethet. Veszélyes állapot, a hyponatremia szédüléshez, zavartsághoz, sőt kómához vagy halálhoz vezet, ha nem ismerik fel és nem kezelik gyorsan.