Magassági betegség és ízületi fájdalom

A magassági betegség a kapcsolódó feltételek köre, amelyek befolyásolhatják Önt, amikor egy síkon lovagolnak, és egy hegyen túráznak. A nagy magasságban élők miatt betegedhet is. A magassági dekompressziós betegség agyi ízületeket és fájdalmat okoz más tünetek között. A magassági betegség kezelhető, azonnal értesítse kezelőorvosát, ha súlyos betegségben szenved.

Magassági betegség

A magassági dekompressziós betegség egyfajta magassági betegség, amely a hegymászókra, a búvárokra és a nem nyomás alatt lévő repülőgépekben közlekedő személyekre hat. Az állapot ízületi fájdalmat, valamint légzőszervi és neurológiai tüneteket okoz. A legtöbb ember általában 5 000 és 6 500 láb között emelkedhet, anélkül, hogy tüneteket tapasztalna a légköri nyomásváltozás miatt. Azok az emberek mintegy 20 százaléka, akik 8 000 lábra és 40 százalékra mennek, akik 10 000 lábra emelkednek, magassági problémákat okoznak. Milyen gyorsan és magasan haladsz, milyen nehéz gyakorolni és milyen magasságban alszol, befolyásolva a problémák kialakulásának esélyeit.

ívek

A kanyarok egyfajta magassági dekompressziós betegség. A testen apró buborékok jelennek meg, elsősorban a bokádon, térdén, csípőjén, csuklóján, könyökén és vállán. A buborékok a légnyomás változásából eredő reakciók. Az alacsony légnyomás olyan inert gázokat okoz, amelyek általában a testfolyadékokban feloldódnak, hanem inkább buborékolják ki, ami hasonló a szénsavas ital megnyitásához. A kanyarokban mélyen fájdalmas fájdalmat érezhetünk egy közös vagy unalmas fájdalommal nagy magasságokban, miközben leereszkedünk, vagy akár több órával később is. Minden közös mozgás általában növeli a fájdalmat.

Neurológiai megnyilvánulások

A dekompressziós magassági betegség neurológiai tüneteket okozhat, és a fejfájás az egyik leggyakoribb. A fejfájás több lehet, mint egy neurológiai probléma, de a koponya koponya varrása ízületek, és a dekompressziós betegség főként az ízületeket érinti. A fejfájás valójában ízületi fájdalom. A dekompressziós magassági megbetegedés gyengeséget vagy bénulást okozhat a testben mozgó lábaknál. Ez vezethet mellkasi fájdalomhoz, hasi fájdalomhoz és kellemetlen érzésekhez a hátadon és az alsó mellkason, beleértve a szúró, égő és bizsergést.

Krónikus hegyi betegség

Egy másik fajta magassági betegség, amely közös fájdalommal jár, krónikus hegyi betegség vagy Monge-kór. Ha valahol nagy magasságban él, és sokáig ott volt, akkor kialakulhat ez a rendellenesség. A tünetek közé tartozik a fájdalom és fájdalom, fáradtság, légszomj, kékes bőrszín, néha mély vénás trombózis vagy vérrög kialakulása mélyvénában. Ha ilyen tünetek jelentkeznek, forduljon alacsonyabb magassághoz, és forduljon orvoshoz. A krónikus hegyi betegségből való visszaszerzés általában lassú, és ismét akkor fordulhat elő, ha visszamész a nagy magasságokba.