Akne a nyak hátán

Az akne csúnya és kellemetlen lehet, de a nyak hátsó részénél különösen kellemetlen lehet. Bár a tinédzsereknél gyakoriak, mind a férfiak, mind a nők felnőttkorban is fennmaradhatnak. Leggyakrabban azoknál, akik fizikailag aktívak és nagyon izzadnak, mivel a nyak az, ahol sok verejték keletkezik. A nyak akne kezelésére néhány szokás megváltoztatásával és megfelelő lépések megtétele a foltok kezelésére.

Meghatározás

Az akne különböző formákban jelenhet meg a mitesszerektől a nagy cisztákig. A nyakán leggyakrabban észre veszik a pustuleket, amelyek vörös és gyulladt, gennyes tünetekkel járó elváltozások. A nyak közös akne egyéb formái közé tartozik a fehér fej és a ciszták. A fehérfejűek enyheek és általánosságban elmúlnak az over-the-counter kezeléssel, míg a ciszták mélyen behatolnak a bőrbe, és a heg, ha nem kezelik. Minden olyan akne, amely a nyakán megjelenik, valószínűleg mélyebb gyökerezik, mert a bőr vastagabb, mint az arcon. A hegesedés valószínűsége azonban csökken, mivel a bőr nem elég vékony és törékeny.

Haj

A hosszú haj, amely folyamatosan megérinti a nyakát, hozzájárulhat a nyak akne miatt, mert a haj tartalmaz olajot, ami eltömítheti a pórusokat. Hasonlóképpen, a hajápolási termékek használata a nyaktöréshez vezethet, mivel a fejbőrön és a bőrön fel tudják verni. Lehet, hogy távol tartani a gélt, a mousse-t és néhány kondicionálót, hogy megakadályozzák az aknét, mivel olajokat tartalmaznak. Legalább gondoskodjunk róla, hogy ezek az anyagok ne kerüljenek a nyakába az alkalmazás során. A haj mindennapos vagy minden más napi mosása segíthet csökkenteni az aknust a nyakán a zsíros haj miatt.

Ok-okozati tényezők

Néhány ember érintheti vagy megdörgeti a nyak hátsó részét, de ez a szokás okozhatja a pattanásokat. A kezed és a körmöd piszkos lehet, és a nyakad megérintésével baktériumokat és olajat bocsáthat ki, eltömítheti a pórusokat és foltokat okozhat. Ha gyakran nem változtatja meg párnahüvelyét, akkor is hozzájárulhatnak a pattanásokhoz, mivel az olaj és a szennyeződés a hajadból felépülhet, és minden éjjel átjuthat a nyakába. A lágyítók, samponok és erős illatanyagokkal és festékekkel ellátott tisztítószerek irritálhatják a bőrt és kerülni kell őket.

Kezelés

Kezelje a pattanást a nyakad hátulján, mintha aknázna a test bármely más részén. A szalicilsav vagy a benzoil-peroxid tartalmú tisztítószerek és krémek segítenek kiszáradni a foltokat, megölik a baktériumokat, és elpusztítják a pórusokat. A nyaka érzékeny, és különös gonddal kell, hogy megelőzze a túlfűzést és a jövőbeli pattanásokat, ezért mindig kövesse az olajmentes hidratálóval végzett kezelést, hogy a bőr ne legyen rugalmas.

Megelőzés

Az új foltok megelőzése kulcsfontosságú az egészséges bőr fenntartásában. Ehhez ne érintse meg a nyakát, alaposan megtisztítsa és gyógyítsa a területet naponta, húzza le a haját a nyakáról a nap folyamán, ha zsíros, minden héten törölje le az ágyat illattal és festékmentes mosószerekkel, és kerülje a zsíros hajápolási termékeket Eltömítheti a pórusokat.