Csokoládé, csokoládé, sütés

Eltekintve attól, hogy sokkal olcsóbb, mint a kézműves vagy csúcsminőségű csokoládé, a sütés csokoládét a szupermarket egy másik részében találják meg, és megkülönbözteti magát olyan kezelésként, amely inkább ízt ad hozzá, mintsem ételt. Ez nem mindig igaz, hiszen a csokoládé önmagában finom ízű, de a csokoládé csokoládéjával pár különbség van.

A sütés csokoládét azért forgalmazzák, mert szinte mindig nem cukrozott. Ghirardelli szerint egy sütési sáv leggyakrabban 100 százalékos kakaó, ami azt jelenti, hogy nincs hozzáadott cukor és természetesen keserű íz. Mint ilyen, nem mindig ideális eszik a kézből, de a receptek, amelyek hozzáadott cukrot, akkor kölcsönözni fogja a gazdag, csokoládé ízét. A sütés csokoládét is meg lehet bízni abban, hogy egyenletesen olvadjon, mivel kevés kakaót tartalmaz. Bár biztosan süsse meg a csokoládé rudakkal, külön receptet adnak a receptnek.

Van néhány ízváltozás a sütési csokoládék fajtái között, különösen mivel nem minden típusú cukrozatlan. Például a félédes sütéses csokoládé sokat ízelítődik, mint a csokoládé, és ha élvezni fogja a sima ételeket, akkor valószínűleg élvezni fogja a csokoládét sütőformában is. Mivel azonban a csokoládé általában olyan összetevőket tartalmaz, amelyek kellemesebbé teszik – mint például a cukrot, a vaníliát és a tejszilárdságot -, ez a legjobb az egyszerű étkezéshez.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint 100 g csokoládé kb. 500 kalóriát, 13 g fehérjét, 52 g zsírt (32 g telített), 30 g szénhidrátot, 16,5 g rostot, koleszterint és csak 1 g cukrot . Ezzel szemben 100 g tejcsokoládé cukorkát tartalmaz 550 kalória, 7,5 g fehérje, 32,5 g zsírt (22,5 g telített), 55 g szénhidrátot, 2,5 g rostot és óriási 52 g cukrot.

Mind a sütési csokoládé, mind a csokoládé ugyanazt a fő összetevőt tartalmazza – a kakaó – és az ízlés hasonlósága, ezért ha figyelembe vesszük, hogy melyiket használja, hagyja, hogy a cél diktálja a választást. A serpenyőből készült serpenyőben heves mennyiségű hozzáadott cukor van, és előnyös lehet a tiszta csokoládéízzel, amelyet a nem cukrozatlan sütéscsokoládé hozzáfűznének, de egy jobb vacsora utáni vacsora lehet egy édesített sáv, amelyet aszalt gyümölcsökkel vagy ízkivonattal láttak el.

Sütéshez

Étkezéshez

Táplálkozási tények

szempontok