Lehet-e testtömeg-gyakorlatot naponta?

A testtömeg felhasználásával végzett edzés javíthatja a szervezet formáját és működését minimális felszereléssel és kis időbeli elkötelezettséggel. De az a tény, hogy kihagytad az edzőtermet, nem jelenti azt, hogy meg tudja hajlítani a helyreállítási szabályokat. A sérülések elkerülése érdekében győződjön meg róla, hogy a test ideje egyensúlyt helyreállít.

Testtömeg-gyakorlatok

Gyakorlatok, amelyek nem igényelnek ellenállóképességet, testtömeg-gyakorlatoknak nevezik. Mivel az ember testfunkciójára jellemző mozgásokat reprodukál, a testtömeg-gyakorlatok javíthatják a mindennapi feladatok teljesítményét, és optimalizálhatják általános egészségi állapotukat. Brett Klika és Chris Jordan gyakorlása szerint a testtömeg megfelelő képzési terhet jelenthet az izom- és a szív- és érrendszeri betegségek számára, feltéve, hogy a gyakorlatokat elég nagy intenzitással végzik.

Helyreállítás a képzésben

Mivel a testsúlygyarapítás ugyanolyan nehézségekkel jár, mint a testgyakorlás, az izom-helyreállítás ugyanolyan fontos. Len Kravitz gyakorló tudós szerint az izmok helyreállítása szükséges az anyagcsere melléktermékek eltávolításához, az izmok pH-értékének helyreállításához, és vissza kell adni a testet az edzés előtti szintekhez. Ha nem sikerül megfelelő gyógyulást előidézni, az izomfájdalomhoz és gyengeséghez vezethet, gyenge a testmozgás, az alvászavarok, a bél rendellenességek és a fertőzésekre való hajlam.

Ajánlott helyreállítási idő

Az egészséges felnőtteknek szóló ellenálló képzési irányelvei szerint az American College of Sports Medicine legalább 48 órás gyógyulási időt javasol az ellenállóképzés között. Wayne Westcott gyakorlati tudós azonban megjegyzi, hogy a rendkívül nagy intenzitású terhelés 72 és 96 óra közötti helyreállítási időt igényelhet, ami lehetővé teszi az izomszövet teljes javítását és átalakítását.