Gyomor és túró

A nyálkás evő táplálékból kialakuló gyomor leggyakrabban a laktóz intolerancia eredménye. Ha észreveszi, hogy mindenütt, amikor esznek túróval és egyéb naplótermékekkel, gáz, puffadás és hasmenés jelentkezik, beszélnie kell orvosával. A laktóz intolerancia gyakori emésztési állapot, amely bizonyos emésztési enzimek hiányából adódik. A laktóz intolerancia nem gyógyít, hanem étrendi változásokon és kiegészítéseken keresztül.

Mi a laktóz?

A National Digestive Diseases Information Clearinghouse szerint a laktóz intolerancia az emésztőrendszerben a túlzott gáz egyik leggyakoribb oka. A laktóz olyan tejtermékekben található komplex cukor, amelyet egyszerűbb cukrokra kell bontani annak érdekében, hogy a szervezet elnyelje. Miután a laktóz belép a gyomrába, a laktáznak meg kell szüntetnie a laktózt galaktózba és glükózba. Ha ez nem következik be, a laktóz belép a vastagbélbe, és kölcsönhatásba lép a különböző baktériumokkal, amelyek túlzott gázt termelnek, ami vérzéshez, gyomorfájáshoz és hasmenéshez vezet.

Túró

Nem minden tejtermék ugyanakkora mennyiségű laktózt tartalmaz, és sokan, akik laktóz intoleranciát képesek elviselni valamilyen laktózszintet az emésztőrendszerekben. A Cleveland Clinic megállapítja, hogy a túró kevesebb laktózt tartalmaz, mint a többi napraforgó, mert a sajtot a laktóz citromsavvá alakítja. Ha gázt fejlesztenek a túró evéséből, beszéljen orvosával az emésztőrendszer használatáról, hogy extra laktázt biztosítson az emésztőrendszer számára. Egyes tejtermékek gyártása során a laktózt eltávolítják, így a túró laktózmentes.

Egyéb okok

Ha túrószeget fogyasztott, miközben ideges voltál, rohanás közben vagy egy érv közepén, lenyelhette a felesleges levegőt, ami gyomorzást okozhat. A lenyelt levegőből származó legtöbb gázt enyhíti a belching. A gáztalanító ételeket és a túróval való étkezés növelheti az esélyét, hogy gyomornyomok legyenek. A gyakori, ízletes élelmiszerek közé tartoznak a fokhagyma, a hagyma, a teljes kiőrlésű gabonák, az alma és a körte, a National Digestive Diseases Information Clearinghouse szerint.

szempontok

A fájdalmat okozó gyomornyálkahártya kezelhetõ a szimmetrikus gyógyszerrel. A szimetikon segít kis gázbuborékok felbomlásában, így nagyobb gázbuborékokat hoznak létre, amelyek könnyebben áthaladnak a testről. Ne használja ezt, vagy más gyógyszereket anélkül, hogy először beszélne orvosával. A túlzott gáz az irritábilis bél szindróma, a colitis vagy a Chrohn-betegség jele lehet.