Akut hiv & súlycsökkenés

Az akut HIV a 6-12 hetes időszakra utal, amikor a HIV fertőzés először előfordul. Ez alatt az idő alatt alakul ki a HIV antitestek, létrehozva az immunrendszert támadó vírust. Idővel és kezelés nélkül a HIV HIV-fertőzéshez vezethet. Bár a súlyvesztés nem jelentkezik az akut HIV-fertőzés alatt, jelen van a beteg életciklusának hátralévő részében. Óvatos orvosi kezelés nélkül, és néha még vele együtt, a betegséghez kapcsolódó szélsőséges fogyás végzetes lehet.

Néhányan, de nem minden ember tapasztalta az influenzaszerű tüneteket az akut HIV-fertőzés alatt. Általában csak néhány napig tart, a tünetek közé tartozik a láz, a hidegrázás, az éjszakai izzadás és még a kiütés. Mivel ezek a tünetek hasonlítanak más gyakori fertőzésekhez, könnyű ez a szakasz, hogy észrevétlen maradjon, és nem hagyja figyelmen kívül áldozatait. Ha a közelmúltban magas kockázatú viselkedéssel foglalkozik, és influenzaszerű tüneteket tapasztal, fontos, hogy HIV-tesztet kapjon. Nem csak a korai HIV-felismerés és beavatkozás mentheti meg az életét, más emberek életét is megmentheti, mivel az akut szakaszban a legmagasabb a HIV-fertőzés kockázata.

Az AIDS és a HIV diagnózisa az olyan erőforrás-szegény közösségekben, ahol az orvosi vizsgálati létesítmények hiányoznak, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) létrehozott egy olyan rendszert, amely a klinikai tünetek alapján diagnosztizálja a HIV-betegségeket. Az egyéb panaszok között a 2. szakasz tünete, amely közvetlenül az akut HIV-stádiumot követi, a megmagyarázhatatlan súlycsökkenés, amely összességében kevesebb mint 10 százalékot jelent a feltételezett testsúlyának. A 3. és 4. stádiumban a feltételezett testsúly nagyobb, mint 10% -ának megmagyarázhatatlan súlycsökkenése valószínűsíthető a krónikus hasmenés és számos egyéb betegség mellett. Az orvosok ezt a fogyás állapotát írják le HIV-fertőzés szindrómaként.

Bár a HIV-fertőzés és a testsúlycsökkenés kapcsolatát továbbra is tanulmányozzák, a legtöbb úgy véli, hogy mellékhatások, mint a hasmenés, hányinger, étvágycsökkenés és a betegség progressziójának ellenőrzésére felírt gyógyszerek eredménye. Ráadásul a közös AIDS-szel kapcsolatos opportunista fertőzések megkövetelik a szervezettől, hogy több kalóriát használjon fel, hogy segítsen leküzdeni őket, és a szájon át történő HIV-fertőzések fájdalmas és nehéz táplálkozást tesznek szükségessé.

Az orvosok gyakran alkalmaznak olyan kombinációkat, amelyek segítenek csökkenteni a testsúlycsökkenést. Miközben gyakran étvágyat stimuláló szereket írnak elő az éhínség fokozására, az étrendi beavatkozások közé tartozik a növekvő táplálékfelvétel, a minőségi étrend megteremtése és ivási táplálékkiegészítők előállítása, ha szükség esetén extra kalóriákat és fehérjéket kapnak. A súlyemelés vagy a progresszív rezisztencia gyakorlatok, valamint az anabolikus szteroid, a tesztoszteron és a növekedési hormon injekciók segíthetnek az izomtömeg kialakításában.

Az akut HIV tünetei

Stage-by-Stage súlycsökkenés

Súlycsökkenés okai

Fogyáskezelés