Az alacsony szénhidráttartalmú étrendről és a menopauzairól

Az alacsony szénhidráttartalmú étrend segít navigálni a menopauza negatív mellékhatásainak, például a nem kívánt súlygyarapodásnak és a hangulati ingadozásoknak. Nem mindenki tapasztalja a menopauzát ugyanúgy, vagy arra szánták, hogy bármilyen tünetét vagy egészét el tudja látni, de ez lehet egy kemény életút átmenete a kezeléshez. Nem feltétlenül kell túl alacsony szénhidrátot fogyasztania. Még a mérsékelten alacsony szénhidráttartalmú diéták is kimutatták, hogy pozitív hatást gyakorolnak a változásokon átesett nőkre.

Menopauza és súlygyarapodás

Amikor egy nő gyermekkori korban van, hormonjaik hajlamosak arra, hogy a zsírt felhalmozzák szubkután – éppen a csípő és a comb bőrénél. Ez biztosítja, hogy elegendő tárolóeszköz álljon rendelkezésre a szülés és a szoptatás érdekében. A menopauza idején a hormonok, amelyek meghajtják ezt az alsó testzsír-tárolást, csökkennek, és a test súlya a közepén felhalmozódhat, gyakran a hasi zsírként. Ez a hormoneltolódás kombinálható az izomtömeg változásával. Amint a nők és férfiak megöregszenek, természetesen elvesztik az izomtömeget – az izom pedig több kalóriát éget el. Lehet, hogy kevésbé aktívvá válik, ahogy idősebb lesz, tovább hozzájárulva az anyagcseréjének és az izomtömeg-koncentráció csökkenéséhez. Mivel az ösztrogénszint a menopauza idején csökken, a nők hajlamosak ellenállni a hormon-inzulin ellen is, ami segít a vércukorszint kezelésében . Amint az ösztrogén csökken, ez metabolikus diszfunkcióhoz vezet, néha súlygyarapodást és 2-es típusú cukorbetegséget okoz, amint azt az Endocrine Review 2013-ban közzétett kutatás is mutatja. A vércukor-ingadozások ingerülnek, kihívást jelentenek koncentrálódási képességére és fáradtságra és fáradtságra.

Alacsony szén-dioxid-diéta és menopauza súlya

Az alacsony szénhidráttartalmú diéták hatékonyan csökkenthetik a menopauzális súlygyarapodást és csökkenthetik a meglévő túlsúlyt. Még a szénhidrátok mérsékelt korlátozása is segíthet a felnőtteknek stabilizálni a vércukorszintet és fogyni, a Journal of Nutrition-ban közzétett 2015-ös tanulmány szerint. Az Európai Journal of Clinical Nutrition 2010 egyik számában közzétett tanulmány szerint a posztmenopauzás nők Különösen jól reagált egy Paleo-stílusú étrendre, amelynek 30 százaléka szénhidrátból származó kalóriát tartalmazott. A Paleo diéta, amely jellemzően kizárja a magas szénhidráttartalmú élelmiszereket, mint például a hüvelyesek, a tej és a szemek, a hasi zsír és az összsúly elvesztéséhez vezetett, két év után alacsony zsírtartalmú étellel összehasonlítva.

A mérsékelt csökkentés a szénhidrogénekben

A menopauza nőnek nem kell drasztikusan csökkentenie a szénhidrátot, hogy hasznot húzzon. Az Orvostudományi Intézet azt ajánlja, hogy az átlagember a szénhidrátokból napi kalóriák 45-65% -át fogyasztja – napi 225-325 gramm fogyasztása egy 2000 kalóriás étrenden. A mérsékelten alacsony szénhidráttartalmú táplálék 100-150 gramm szénhidrát naponta hatásos lehet a vércukor stabilizálásában és a súlycsökkenés – vagy a gyarapodás megelőzésében – a Paleo tanulmány szerint. Az extrém alacsony szénhidráttartalmú diéták, amelyek csak 50 Gramm vagy kevesebb – például az Atkins indukciós fázisában lévő 20 gramm – további előnyökkel járhat, de nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy egy menopauzális nő pozitív változást tapasztaljon súlyában és hangulatban. A táplálkozás szorongást és depressziót okozhat, különösen az ilyen hangulatokra hajlamos embereknél. Mivel a menopauza már megváltoztatja a hangulatát a változó hormonok miatt, ezért figyeljen a szénhidrát csökkentésére. Ha ilyen keveset eszel, a szerotonin szintje csökken, ami esetleg kifejezett szomorúsághoz vagy haraghoz vezethet.

Alacsony karcsú diéta menopauzális nőnek

A menopauza alacsony szénhidráttartalmú étrendje elsősorban mérsékelt mennyiségű húsból, baromfiból és halból származó fehérje, valamint diófélékben, avokádóban, olívaolajban és zsíros halakban található egészséges zsírokból áll. A 100-150 gramm szénhidrátot, amit eszel, minőségi forrásokból, például teljes kiőrlésű gabonából, hüvelyesekből, keményítőtartalmú zöldségekből és tejtermékekből kell származnia. Számolni fogja a nettó szénhidrátokat – az összes szénhidrátot, amely a szálak grammjainak és cukoralkoholainak levonása után maradt. Például, a napi szénhidrát tartalmazhat fél csésze főtt zabot a reggelinél, 12 gramm szénhidrátot és 1 / 2 csésze málna további 3 grammért. Ebédhez adjunk hozzá 1/4 csésze fekete babot egy salátához 7 gramm szénhidráthoz, és 12 gramm dióval félig levesszük 2 grammra. A vacsorán tegyen fél csésze főtt barna rizst egy steaket és zöldségeket, összesen mintegy 28 gramm szénhidrátot. A snackekhez egy csésze sima egész tej joghurtot fogyaszthat, 1/2 csésze szeletelt szamócát, 15 gramm szénhidrátot és egy almát 24 egész mandulával 3 grammra. Kicsit nagyobb mennyiségű zabat és barna rizst, vagy egy további adag gyümölcsöt vehetsz, hogy naponta megközelítsd a 150 gramm szénhidrátot.

Kalcium szükséges

Az alacsony szénhidráttartalmú diéta gyakran nem biztosítja az egészséges csontok számára szükséges kalciumot. A menopauza során a csökkent ösztrogénszint és a természetes öregedési folyamat azt jelenti, hogy a csontjai gyorsabban bomlanak fel, mint felépülnek. A kalcium segíthet lassítani a lebomlás folyamatát, megvédve az oszteoporozist. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha a kalcium-kiegészítő fontos az Ön számára.