Babaolaj és akne

A bébiolaj egy gyógyszertártermék, amelyet hagyományosan a csecsemők számára használnak. A nehéz gazdasági időkben azonban a felnőttek a termékhez fordultak, hogy saját bőrbetegségeiket gyógyítsák. Bébiolaj, amely szárazságot képes szedni, néha pattanásokhoz használják. Az olaj azonban rosszabbá teheti az aknát, ezért kerülendő az arcra vagy más kitöréses területekre.

Funkció

Bébiolajat használnak a száraz bőr ellen. A csecsemőknél a babaolajat száraz foltokra használják, amelyeket a bölcső sapka és az ekcéma okoz. A felnőttek használhatják a babaolaj hidratáló hatását száraz könyökök, térdek és lábak számára. A bébiolaj segíthet csökkenteni a kutikulákat. Kenőolaj előnyei miatt az ilyen típusú termékeket néha extra érzékeny bőr borítására használják a hagyományos borotválkozó zselék helyett.

tévhitek

A bébiolajat az amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia (AAC) nem hagyja jóvá, mint az akne kezelés hatékony formáját. Az Akne mítoszok, stb honlapja elmagyarázza, hogy van egy téves gondolat, hogy a bébiolaj gyógyíthat akne. A félreértés abban rejlik, hogy a bébiolaj is lágyító termék, amely csökkentheti a gyulladás megjelenését. A bébiolaj ásványi olajat tartalmaz, amelyet az Akne Talks jelentései segíthetnek csökkenteni a pattanások által okozott gyulladásokat.

Hatások

Az AAD jelentése szerint a pattanásoknak több oka van, és a túlzott olajtermelés szerepet játszik a pattanásokban. A bébiolajnak az arcra történő alkalmazásával lényegében több olajat ad a bőrére. Ez több akneproblémát okozhat, ha már van pattanásod vagy ha zsíros bőrtípusa van. Továbbá az Acne Mítoszok stb. Weboldal rámutat arra, hogy a babaolaj nehezen mossa le a bőrt, mivel még marad a maradék. A bébiolaj maradvány gátolja a bőrsejtforgácsolódás folyamatát, ami több aknét eredményez.

Megelőzés / Solution

A legjobb védekezés a pattanások ellen, hogy gondoskodjon a bőréről. Az AAD azt ajánlja, hogy naponta kétszer mosson arcot, és gyógyszeres kenőcseket használjon bőrgyógyász utasításai szerint. Vigyázzon a kozmetikumok, a krémek és a fényvédők használatára, és győződjön meg arról, hogy olajmentes. Az olajmentes kozmetikumokat gyakran “nem aknegenikusnak” vagy “nem komedogénnek” nevezik. A bébiolaj nem tartozik ebbe a kategóriába, és így akne megoldásként kerülni kell.

szempontok

Az ásványi olaj önmagában nem kapcsolódik közvetlenül az eltömődött pórusokhoz, az Acne Talks szerint. Ne feledje azonban, hogy a pattanást a tényezők kombinációja okozza. Az AAD kifejti, hogy a baktériumok, az elhalt hámsejtek és az olaj mind aknás bűnösök. A bébiolaj elkerülése segít csökkenteni az esélyeit a pattanások, de a pattanások nem tisztázzák teljesen.