Csontozatlan marhahúst sült táplálkozási értékeket

A marhahús, melyet roston sültek vagy pálcikás steak alatt ismerünk, a kanyar vállából kifogástalan és ízletes vágás. A zsírral való zsírozás nélkül felfrissítheti a nedvességtartalmat a főzés során. A marhahús forrása számos alapvető tápanyagforrás, de tápanyaghiánnyal is rendelkezik, ezért az egészséges táplálkozás részeként mérsékelten egészségesebb.

Kalóriák és makroelemek

A 100 gramm vagy 3,5 uncia kásagyönkötéses mandzsetta kiszolgálása 196 kalóriát és 0 g szénhidrátot tartalmaz. 19 g fehérje, vagyis a napi érték 38 százaléka. A marhahúsnak 13 g zsírja van, vagy 117 kalóriát tartalmaz a zsírból, mivel a zsír 9 g / gramm. Ez azt jelenti, hogy a marhahús a kalóriák közel 60 százaléka a zsírból származik. A marhahús pörkölése csak 76 mg nátriumot tartalmaz, de többet fog kapni, ha sós húsban sütjük.

Rossz zsírok

A csontozatlan marhahús pörkölése 5,7 g telített zsírt és 0,8 g transzzsírt tartalmaz, 3,5 uncia. A telített és a transzzsír szint növeli a koleszterin szintjét, és növelheti a szívbetegségek kockázatát, az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánügyi Szolgálatának 2010. évi étrendi irányelvei szerint. Az egészséges felnőtteknek a telített zsírból származó teljes kalóriatartalom legfeljebb 10% -át és a transzzsír összes kalóriatartalmának legfeljebb 1% -át kell korlátozniuk. Ez legfeljebb 22 g telített zsírt és 2 g transz zsírt tartalmaz naponta egy 2000 kalóriás étrenden.

koleszterin

A marhahús pörkölése 66 mg koleszterinnel, 3,5 uncia. A koleszterin a táplálékból a vér koleszterin szintjének emelkedéséhez vezet. Az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgálatának 2010. évi táplálkozási irányelvei szerint az egészséges felnőttek nem fogyaszthatnak naponta több mint 300 mg koleszterint, és a szívbetegséggel vagy magas koleszterinszinttel rendelkezőknek a koleszterinfogyasztást 200 mg-ra kell korlátozniuk. Az étrendből származó koleszterin kevésbé befolyásolja a vér koleszterinszintjét, ha a teljes étrend alacsony zsírtartalmú.

Egyéb tápanyagok

A csontozatlan marhahús sült minden 100 g-os adagja 7 mg cinket, vagyis a napi érték 47 százaléka és 2 mg vas, vagyis a napi érték 11 százaléka. A vas és a cink erős immunrendszerhez szükséges. A Chuck sültben 336 mg kálium van, amely nélkülözhetetlen a vérnyomás szabályozásához. Egészséges felnőtteknek napi 4 700 mg-ot kell kapniuk, az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgálatának 2010. évi étrendi irányelvei szerint.