Hűtheti a palackozott baba készítményt?

A bébi formulák kétféleképpen jönnek: vegyes vagy készenlétben. A hűtés néhány tényezőtől függ, beleértve azt is, hogy használta-e a képletet, vagy ha frissen kevert adag. Ha a készítményt csak a javasolt időtartamra hűtöttük, ha azt egyáltalán ajánlották, a baba biztonságban marad a bakteriális fertőzés okozta betegségtől.

Elmaradt tápláléktól

A Nemours Alapítvány, amely gyermekgyógyászati ​​specializációra szakosodott, nem javasolja a hűtőszekrény maradványait étkezés után. A baktériumok gyorsan kialakulnak szobahőmérsékleten maradt palackban, de lassúbb ütemben – ha a palackot a hűtőszekrényben tárolják – még tovább növekszik. A University of Nebraska Extension elmagyarázza, hogy az élelmiszertől származó betegségeket olyan organizmusok közvetítik, amelyeket nem szagolhat, láthat vagy akár ízelhet. Ezek a baktériumok bárki számára kellemetlenek, de különösen veszélyeztetettek azok számára, akiknek gyengébb immunrendszere van, mint a csecsemők. Dobja el az összes maradék képletet, miután táplálta a baba.

Vegyes vagy készenlétben

A jövőbeli táplálékokhoz keverje össze a formulát vagy használjon készenlétben lévő receptort, és öntsük palackokká. Ez kényelmes módot kínál a palackok tárolására, mielőtt felmelegíti őket, hogy könnyen elérhetők legyenek, amikor a baba készen áll. A hűtőszekrényben tárolt üvegek megakadályozzák a bakteriális növekedést annak érdekében, hogy megakadályozzák a baba megbetegedését. A University of Nebraska Extension javasolja, hogy a palackokat a leghidegebb hűtőszekrénybe helyezzük, ideális esetben, ahol 40 ° C alatti hőmérsékletet tart fenn.

Tárolás

Az elkészített palackokat tartsa szobahőmérsékleten, legfeljebb 2 órán keresztül, vagy 1 órán keresztül, ha az üveg felmelegszik. A kevert formázott palackokat 24 órán belül ártalmatlanítsa és tárolja a hűtőszekrényben. Ha elkészíti a készenléti képletet, tárolja a palackokat a hűtőszekrényben legfeljebb 48 órán keresztül. Néhány képletnek hosszabb tárolási ideje van, ellenőrizze a címkét a tárolási ajánlásra.

Egyéb óvintézkedések

A bakteriális szennyeződés kockázatának csökkentése érdekében sterilizálja a palackokat és a mellbimbót, mielőtt először használná őket. Ezután mossa le a palackokat és a mellbimbókat forró, szappanos vízben. Forrázd a vizet a települési vízellátásból, ha az ellátás szennyezett lesz. A palackozott víz biztonságosan forrni lehet, ha azt sterilizálja. A formaldehid-tartály tetejét meleg folyóvízzel mossuk, mielőtt kinyitnánk, hogy tisztítsuk meg a szennyeződéseket vagy egyéb maradékokat. Mossuk le és alaposan megmossuk a kezét, mielőtt elkészítené a formulát a csírák tisztítására.