Hüvelykujj törés gyakorlatok

Az őrlési törés akkor következik be, amikor egy ín húzza le egy csontdarabot, általában erőteljes ütközés esetén. Közönséges sérülés a sportban, különösen a hüvelykujj környékén. Egyéb sérülések nélkül ezek a törésvonalak meglehetősen egyszerűen gyógyulnak, és a terápiás gyakorlatok segítenek visszanyerni erősségét és mozgástartományát. Azonban az ínszalag sérülése bonyolultabbá teheti a sérülést, és hosszabb ideig is gyógyulhat. Ez a fajta sérülés sportos versenyen, autóbalesetben vagy háztartásban jelentkezhet.

Sérülés

Amikor a hüvelykujj csonttörése megtörténik, az első kezelés módja jéggel csökkentheti a duzzanatot és a pihenést. A röntgensugárzás után azonnal elkezdheti a terápiát, amíg nincsenek inak a sérülésben. Ha az inak érintettek, a műtét valószínűleg megjelent.

erősítése

A hüvelykujj egy speciális brazilban lesz, amelyet 4-6 héttel a spica cast-nak neveznek, mielőtt elkezdené a gyakorlást. A gumi golyó összenyomása segít abban, hogy visszanyerje erejét a kezedben. Csinálja a labdát 10-szer, vegyen 30 másodperces szünetet, majd szorítsa meg 10 további alkalommal. Ezt minden nap egy héten keresztül megteheti.

Mozgástartomány

Miután a hüvelykujj csonttörése szenvedett, a lehető leggyorsabban újra kell mozgatnia a mozgást és az ügyességet. Ezt a “hitchhiking” gyakorlattal teheti meg. Érintse meg a hüvelykujját mindegyik ujjához. Kezdje a mutatóujjával, majd költözni kezd. Miután megérintette mind a négy ujját, húzza ki a hüvelykujját, miközben ökölbe dobja, mintha lovagolhatna. Tegye ezt 10-szer, vegyen 30 másodperces szünetet, és ismételje meg a készletet.

Támogató izmok

Mivel a hüvelykujja legalább négy héten keresztül az űrhajótörés következtében elmaradt a jutalékból, a karja és a csuklója sem tudott sokat tennie. Mindkét területet meg kell erősíteni, ha teljesen meggyógyul. A csukló nyújtja a karját és a csuklóit. Helyezze a karjait az asztalra, és tartsa egyenesen a könyökét. Mozgassa a testedet a keze fölé, amíg nem érezte, hogy az izmok nyúlnak, majd lazítanak. Tegye meg ezt 10 alkalommal, vegyen 30 másodperces szünetet és ismételje meg a szakaszát.

Figyelem

Miután elkezdte gyakorolni, a hüvelykujj valószínűleg fájdalommentes lesz, és azt gondolhatja, hogy meggyógyult. Azonban ne próbáljon nehéz emelést vagy vezetést legalább hat hétig a spica cast eltávolítása után. A hüvelykujj valószínűleg meglehetősen gyenge lesz, még akkor is, ha nem érez fájdalmat. Ha a hüvelykujját túlterhelted a teljes gyógyulást megelőzően, további sérülést szenvedhet.