Levegőben hideg orvoslási tények

Az Airborne egy táplálékkiegészítő, melyet vitaminokból és gyógynövényekből állítanak elő, amelyeket immunrendszerellátásként reklámoznak. Miután az Oprah Winfrey szórakoztató hírességének, mint egy “csodálatos” terméknek, melyet állítólag mindkettő megakadályozta és kezelte a közönséges hideget, az Airborne-nek árnyékos múltja volt. Nem sokkal azután, hogy ez a táplálékkiegészítés el nem érhetõ pénzügyi sikerhez vezetett, egy csoportos keresetet nyújtottak be, és a Federal Trade Commission leállította a társaságot a közönség megtévesztésére.

Airborne veszi

Airborne-t Victoria Knight McDowell, második osztályú tanár, férje, Thomas Rider McDowell, forgatókönyvíró hozta létre. A Közérdekű Tudományok Központja (SCPI) azt állítja, hogy az Airborne eredeti marketing-nyelve megígérte, hogy “növeli az immunrendszert, hogy segítse a testét a csírák elleni küzdelemben.” Az ügyfeleket arra utasították, hogy “a hideg tünet első jele, vagy “Az arizoni köztársasági 2005. januári cikk szerint Airborne egyik napról a másikra elért sikere nagyrészt annak köszönhető, hogy 2004. december közepén elindult az” Oprah Winfrey Show “-on.

Mi van a levegőben?

A gyártó honlapja szerint az Airborne tartalmaz A, C és E vitaminokat, cinket, szelént, mangánt, magnéziumot, riboflavint, aminosavakat és 17 gyógynövény “saját keverékét”, amelyek közül kettő echinacea és gyömbér. Az Airborne az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság étrend-kiegészítőjeként szerepel, és mint ilyen, nem tehet igényt semmilyen betegség, beleértve a közönséges hideget, megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására.

“Jó reggelt Amerika”

2006 februárjában az Airborne Health Inc. több mint 100.000 millió dollár értékesítést produkált a termék piacra jutása óta, az ABC “Good Morning America” ​​szerint, amely nyomozást indított a természetes “hidegvizelésre”. A jelentés kiderítette, hogy egy dupla-vak, placebo-kontrollált tanulmány, amelyet a Airborne fizetett, kétmilliós kutatási műveletet vett igénybe, amelynek elsődleges nem volt főiskolai végzettsége. Kutatók nem vettek részt tudósok vagy orvosok bevonásával, klinikai eszközzel sem. Elise Donahue, a Airborne vezérigazgatója elmondta a Good Morning America számára, hogy a termék valójában nem hideg gyógymód.

Jogi lépések a légi járművek ellen

Nem sokkal azután, hogy ABC átadta a szegmenst Airborne-nak, az Airborne ellen osztályba sorolt ​​keresetet nyújtott be félrevezető állítások alapján, amelyek szerint a termék megakadályozta, kezelte és gyógyította a megfázást. A felperest több kaliforniai ügyvédi iroda és a CSPI képviselte. A Wilson v. Airborne, Inc. és munkatársai által felhozott öltözéket a Kaliforniai Központi Kerületi Föderációban hallották, és 23,51 millió dolláros ítéletet hozott az Airborne ellen az ügyfél visszatérítése és jogi költségeinek fedezésére. A 2008. augusztusi Szövetségi Kereskedelmi Bizottság Hogy az FTC a saját ügyében mindkét McDowell-t megnevezte, ami további 6,5 millió dollárt hozott a pénzeszközökhöz, amelyek a vállalat adósságát megtévesztett ügyfelei számára szolgáltak. Az FTC szóvivője, Lydia Parnes elmondta: “Nincs hiteles bizonyíték arra, hogy az Airborne-termékek – az irányított módon – csökkentik a megfázás súlyosságát vagy időtartamát, vagy kézzelfogható előnyöket biztosítanak azok számára, akik a zsúfolt helyeken kórokozóknak vannak kitéve.

Airborne ma

A Checkered múlt ellenére az Airborne 2010 májusától továbbra is forgalomban van, bár a reklámkövetelmények most már jogi iránymutatásban maradnak. A gyártó honlapja szerint a “legfontosabb összetevők az Airborne-ben bizonyították, hogy segítenek az immunrendszerük támogatásában tudományos tanulmányok és orvosi folyóiratok szerint”. A levegőben lévő tabletták négy ízből állnak: narancs, grapefruit, citrommáj és bogyó. A Airborne egy “in the go” ital keveréket is kínál.