Őszi equinox tevékenységek gyerekeknek

Az őszi napéjegyenlőség, amely minden év szeptember 22-e körül megy végbe az északi féltekén, nappal és éjszaka nagyjából azonos hosszúságú. A napéjegyenlőség az őszi évszak kezdetét jelzi, amely a decemberi téli napfordulóig tart. A napéjegyenlőség után az éjszakák hosszabbak és a hőmérséklet hidegebb lesz. A lombos fák levelei ragyogó színeket válogatnak – majd leesnek a földre. Ez az őszi betakarítás szezonja, alma, sütőtök, szőlő, diófélék, gabonafélék, kukorica és bogyók bőségesen. Ünnepelje a szezont a gyerekekkel, és tanítsa meg őket az év ritmusáról betakarítási ünnepségeken és kézműves foglalkozásokon.

Vegyünk egy természet sétát

Vegyél egy sétát egy parkon keresztül a gyermekeiddel, és figyeld meg a fákat, miközben felkészülnek arra, hogy elhagyják a levelüket, a növények vetőmagot és állatokat fognak, amikor elkészítik téli zátonyukat vagy átmegyek a melegebb éghajlatra. Ha Kaliforniában élsz, talán meglátogathatod azokat a helyeket, ahol a királyi pillangók hatalmas lógó klaszterekben összegyűlnek, hogy töltsék a téli időszakot. Máshol megfigyelheted, hogy a liba dél felé repül a “V” formációban, vagy egyszerűen csak egy délutánt töltök, amikor mókusokat gyűjti. Ha gyermeke eléggé idős ahhoz, hogy működtethessen egy kamerát – és ezekben a napokban rengeteg erős digitális fényképezőgép van tervezve a gyerekekkel szem előtt tartva – feltétlenül vegyen egyet.

Őszi kollázs

Míg a természetben sétálni, akkor és a gyermeke gyűjthet gyűjteményeket, hogy egy művészeti projektben használhassa, ha hazaér. Nézd meg a pinecones, seeds, seedpods, diófélék, makk és természetesen sok színes levelek. Haza, húzza ki a kártyaállományt vagy az építési papírt őszi árnyalatú narancssárga, barna vagy piros. Adjon fehér ragasztót, és hagyja, hogy a gyermeke ősszel témájú kollázst készítsen. Ezenkívül további őszi témájú anyagokat, például napraforgómagot és tökmagot, pattogatott kukoricát (popped or unpopped), szövedéket és szövetdarabokat lehet hozzáadni az őszi színekben és bármilyen tollban.

Őszi étkezési tevékenységek

Az ősz a betakarítás és a megőrzés ideje, egy szezon mind a tálalásra, mind a téli felkészülésre. Az őszi napéjegyenlőség jó idő a hazai megőrzés és konzerválás művészetének megszerzésére – és tanítani őket gyermekeinek. Meg akarjuk birkózni a bonyolult lépésekkel, például a forró vízfürdővel, de a gyermeke segíthet a gyümölcsök és zöldségek elkészítésében és az üvegek kitöltésében. Próbáljon házi paradicsomos mártással vagy egy málna lekvárral vagy almalevéssel. Ha szeretne egy olyan ételt, ahol azonnal kipróbálhatja alkotásait, akkor az őszi napéjegyenlőség is jó alkalom, hogy pattogatott kukoricát és pattogatott kukoricát, almát és alma-almot, mézeskalácsot, pite-t és gyümölcstörpöt készítsen.

Johnny Appleseed

Johnny Appleseed születésnapja szeptember 26, és lehet, hogy oktatási és szórakoztató, hogy ezt az eseményt az őszi napéjegyenlőség ünnepével kombinálja. Az idősebb gyermekek almás babákat, hagyományos amerikai népi kézműveket készíthetnek. A fiatalabb gyermekek talán nyomtatott papírokat készítenek, felére csökkent almával és nem toxikus temperamentummal. Almafélék függőleges és vízszintes megállítása a változatosság érdekében, a vízszintes vágás a magokat egy nagyon ötágú csillagminőségben teszi ki. Ez egy jó idõ, amikor meglátogat egy almaborot, ha van egy az Ön területén.

Könyvek az Őszi Equinoxhoz

Ahogy a napok hidegebbé válnak, ültek egy jó könyvben, és talán egy csésze meleg almás almával, amelyet fahéjjal és más fűszerekkel kevernek, egyre vonzóbbá válhat. A kisgyermekek nagyra értékelik a Robert Maass “Az ő őszére” című köteteket, “Hogyan tudod, hogy ez az esés?” Allan Fowler és Ellen Jackson “The Autumn Equinox”. Az idősebb gyermekek készen állnak a hibernáció és a fotoszintézis tudományos megbeszéléseire, ezért próbálkozzon: “Miért cseréli le a színeket?” Sylvia A. Johnson és Robin Nelson “hibernációja”.