Szódabikarbóna home remedies a gyomor gáz

A szódabikarbóna egy közös háztartási összetevő, de ez is egy kémiai vegyület, amely sok dologgal reagál. A szódabikarbónát vagy a nátrium-hidrogén-karbonátot gyakran használják otthoni gyógyszerként a gyomorba, mert a gyomorsavval reagál, hogy szén-dioxidot, egy másik gázt termeljen. Ez a növekedés gerjeszti a belchinget, és megkönnyebbüléshez vezethet, de problémákat is okozhat. A szódabikarbónát óvatosan kell végrehajtani.

Hogyan működik a sütőszóda

Gondolj a gyomrára, mint egy vékony, bőröndös tok. Ha kitölti, akkor nyúlik – határon belül. Amikor eszel, lenyel egy bizonyos mennyiségű levegőt az ételedből. Ha gyorsan eszel, szénsavas italokat fogyaszd az ételeiddel, sokat beszélsz vagy füstölsz evés közben, felesleges gáz képződhet a gyomrában. Ez a gáz leginkább kényelmetlenséget okozhat, ha a hasát már nagy étkezésből nyújtják. A szódabikarbóna gyomorsavval való reakciója valójában több gázt eredményez a gyomorban, mivel szén-dioxidot adnak a már meglévő gázhoz. A szódabikarbóna felvétele után a gáz növekedése indukálhatja a böfögést, ami enyhíti a gyomorpanaszokat. Azonban a megnövekedett gáz nehezebbé teheti a kellemetlenségét, ha a túlzott gázt nem bomlik ki.

Otthoni megoldás, gondosan

A Gastroenterology című folyóiratban megjelent 1984-es cikk szerzői azt találták, hogy egy fél teáskanálnyi szódabikarbóna egy kis pohár vízben általában biztonságos, mert valószínűleg nem okoz veszélyes mennyiségű szén-dioxidot. Használjon mérőkanálot, nehogy túl sok szódabikarbót adjon hozzá. Keverje össze a szódabikarbónát legalább 4 ounces vízzel, és ne vegye túl gyomron. A gyermekek és a terhes nők ne vegyenek szódabikarbónát anélkül, hogy orvoshoz fordulnának. Ha Ön nátrium-korlátozott étrendben van, szívproblémái vannak, bármilyen gyógyszert szed, vagy bármilyen más tünetet, beszéljen orvosával, mielőtt szódabikarbónát szed. Ne vegye a szódabikarbónát savkötőkkel.

A sütőfürdõveszély veszélye

A szódabikarbóna gyakori vagy túlzott használata megzavarhatja testének kémiai és pH-egyensúlyát, különösen ha vesebetegsége van, vagy vízi pirulát szed. Lehet, hogy még abnormálisan emelkedett vér nátriumot és alacsony káliumszinteket is kifejt. Ritka esetekben a nagy mennyiségű szódabikarbóna szedése a nagy mennyiségű szén-dioxid okozta gyomorszakadáshoz vezethet. Azok az emberek, akik ezt az életveszélyes szövődményt tapasztalták, nagymértékben meghaladták a szódabikarbóna ajánlott adagját, és nagy étvágygyulladással rendelkeztek.

figyelmeztetések

A biztonság és a megfelelő diagnózis érdekében beszélje meg orvosával a szódabikarbónát. Kérjen orvosi segítséget, ha a gyomorgáza folytatódik, vagy visszatér, vagy ha a gázt más tünetek kísérik. Ha szalonnát használ a gyomor-gáz kezelésére, forduljon orvoshoz, ha fokozott szomjúságot, súlyosbodó tüneteket, görcsöket, fejfájást, émelygést, hányást okozó anyagot, kávéval, lélegzetváltozást, személyiségváltozást, gyengeséget, duzzanatot tapasztal. Láb, vér a vizeletben vagy székletben, amely véres vagy fekete.