10 ok a gyerekeknek friss levegőre van szükségük

Gyermekként azt mondták neked, hogy “a friss levegő jó lesz”, és most valószínűleg ugyanazt mondod a gyerekeknek. Bár ez a kijelentés igaz, lehet, hogy rejtélyes, hogy miért jó a friss levegő a gyerekeknek. A friss levegőn kívül legalább 10 egészségügyi előny van a gyerekek számára.

A friss levegő bejutása a gyermekek tényleges mérhető fizikai egészséggel jár. A kint tartózkodó gyerekek nagyobb valószínűséggel kapják meg a D-vitamin napi dózisát, amely segíti a csont erejét és csökkenti a rák kockázatát. Az Országos Vadvédelmi Szövetség azt is megállapította, hogy a szabadban játszó gyermekek kevésbé valószínű, hogy természetes látásmódjuk van. Ráadásul a gyerekek kívül eshetnek aktív játékban legalább egy órára, ami segít a gyerekkori elhízás megelőzésében.

Az idő kívülről bebizonyosodott, hogy megnyugtatja a gyermekeket, csökkenti a hiperaktivitás és a depresszió kockázatát. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia azt is megjegyzi, hogy a gyermekek, akik televíziót néznek és videojátékokat játszanak napközben, ahelyett, hogy szabadon játszanának, rövidebb figyelmet fordítanak. Amikor a gyerekek kívül játszanak, nagyobb valószínűséggel használják a képzelőerejüket, a kreatív játékukat és a találmányokat, amelyek kibővítik kreatív gondolkodásukat.

Az egészségesebb gyermekek általában jobban járnak, és a külső játszmák egészségesebb elméket és testeket hoznak létre. A gyerekek kevésbé hajlamosak fellépni, ha távol vannak a televíziók és videojátékok erőitől. Ahogy a gyermekek szabadon játszanak másokkal, kölcsönhatásba lépnek, létrehoznak és játszanak össze közvetlenül, ami növeli a másokkal való kapcsolatépességet.

A gyermek szabadtéri játékának megkönnyítése érdekében hozzon létre egy kötelező szabadtéri játékmenetet minden nap, amikor a gyermek legalább egy órányi szabadtéri időt kap. Menj egy pikniken vagy csak esznek a hátsó verandán. Menj egy családi kerékpáros útra vagy természetjárásra. Fektessen be néhány szabadtéri játékeszközbe, például egy kosárlabda-kerékbe. Az Országos Vadvédelmi Szövetség szerint az üldöztetett gyerekek elvesztik három-öt évüket a teljes élettartamukról, így a gyerekek külföldön való bejutása valódi hatással lehet a jövőjükre.

Fizikai előnyök

Mentális előnyök

További előnyök

Szállj ki oda