Marhahús-kiegészítő

A marhahús-kiegészítők, amelyeket ökörbél-kiegészítőként vagy ökörbélkivonatként is ismertek, több epesavból – kólsavból, desoxi-kólsavból, glikokoiinsavból és taurokolinsavból – vagy ezek savainak epesóiból állnak. Étrendkiegészítőként szolgálnak, akár egészséges egyének, akár azok számára, akik az emésztési funkció hiányosságaival küzdenek. A marhahús-kiegészítők bizonyos egészségügyi feltételek mellett előnyösek lehetnek, de valószínűleg felesleges, ha jó egészségben vannak. Forduljon a dietetikushoz vagy az egészségügyi szolgáltatójához, mielőtt hozzáadná ezeket a napi táplálkozási tervet, vagy bármilyen kiegészítést.

Háttér

A Bile egy emésztőfolyadék, amelyet a máj szintetizál, az epehólyagban tárolja, és a vékonybélbe kerül. Fontos szerepet játszik abban, hogy segítsen megemészteni és felszívni a zsírt és megszüntetni a hulladékot. A folyadék epesavakat és epesókat tartalmaz, amelyek nátriumionokhoz konjugált epesavak. Mind az epesavak, mind az epesók szolubilizálják az Ön által fogyasztott étkezési zsírokat, így a vékonybél sejtjei felszívják őket. Az ökörből származó marha epe-kiegészítők növelhetik a máj által termelt epét.

Előnyök

A máj, az epehólyag vagy a vékonybél zavarai befolyásolhatják az étkezési zsírok feldolgozásához szükséges, természetesen rendelkezésre álló epének mennyiségét. Ezekben az esetekben a marhahús-epecsék a Johns Hopkins Pathology szerint szerint elláthatnak epesavakat vagy epesókat. A májbetegség például elégtelen epe termelést eredményezhet, amelyet a marhahús-epe-kiegészítők korrigálhatnak. Az epehólyag problémái befolyásolhatják az adott időpontban rendelkezésre álló epének mennyiségét, és az epe-kiegészítők segítenek abban, hogy elegendő legyen ahhoz, hogy megbirkózzanak az étkezéssel, különösen akkor, ha az ételei gazdag zsírban vannak. A vékonybél zavarai kezelhetők marhahús-epecsékkel is, jelentette be a “Gasztroenterológia” 2006-os számát. Ha például steatorrheát vagy zsíros székletet termel, a betegség következtében a marhahús epe-kiegészítők csökkenthetik az emésztetlen zsír mennyiségét, amely áthatol a gyomor-bélrendszeren keresztül.

hátrányai

Egészséges felnőttként a májban naponta 400 és 800 milliliter epitermék keletkezik, és a gyártott epesavak többségét a vékonybél újra felszívja. Az epesavszövet szintetizálásával és az epesavak újrahasznosításával járó mennyisége elegendő epe ahhoz, hogy normális körülmények között megfeleljen étrendi igényeinek. A kiegészítőkben fogyasztott mennyiség nagymértékben meghaladja a szervezet által termelt mennyiséget, és ezért a jó egészségi állapotban lévő marhahús-epe-kiegészítők hozzáadása kedvezőtlen és felesleges költségeket jelent. Ezenkívül a táplálékkiegészítők az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatala által a szokásos gyógyszerekhez képest lazán szabályozottak. A szükségtelenné vált étrendkiegészítők alkalmazása potenciálisan káros hatással lehet a káros szennyeződésekre vagy a nem nyilvános összetevőkre.

szempontok

A táplálékkiegészítésben rejlő kockázatok ellenére az epe-savak vagy az epe-sók a marhahús-epe-kiegészítőkben az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának megfelelően biztonságos fogyasztásra tekinthetők. Bár szükségtelenné válhatnak, ha az emésztési egészség jó, nem jelentenek különleges veszélyt a jólétre.