28 hetes terhes gyakorlatok

Amint belépsz a terhesség utolsó két hónapjába, a testmozgás segít abban, hogy megbirkózzon, amíg az egészségügyi szolgáltatója megadja az OK-t. A terhesség minden szakaszában végzett gyakorlat segíthet csökkenteni a fáradtságot, javítani az alvást, enyhíteni a székrekedést és a hátfájást, valamint növelni a hangulatot. A megfelelő fizikai aktivitás növelheti az esélyét arra, hogy egészséges baba legyen, megkönnyítse a munkát és gyorsítsa fel a helyreállítást utána.

Ha rendszeresen gyakorol, akkor az Amerikai Terhességi Szövetség szerint bizonyos változtatásokkal fenntarthatja programját egész terhesség alatt. A gyakorlat nem növeli a vetélés esélyeit. Fontos azonban hallgatni a testedet. Soha ne gyakoroljon kimerültségig, mert a baba nem kapja meg az oxigént. Kerülje az instabil talajt futás közben vagy kerékpározás közben, mert az ízületek a terhesség alatt egyre lazábbak lesznek és a sérülések könnyebben fordulhatnak elő. Ne emelje fel a súlyát a fej fölött, vagy ne használjon olyan súlyos súlyokat, amelyek az alsó háta izmait megterhelhetik. A második és a harmadik trimeszterben, amely tartalmazza a 28. hétet, ne feküdjön le a hátán, ami csökkenti a vér áramlását az anyaméhben.

A 28. hét a harmadik trimeszterben esik, amikor a baba mérete és pozíciója fájdalmat és kényelmetlenséget okozhat. A lábad és a lábad megdagadhat, és néhány gyakorlatot nehezebbé tehetsz. Séta, úszás vagy kerékpározás segíthet, mert ezek a gyakorlatok növelik a karok és a lábak keringését. A gyors sétálás lehet bölcsebb ötlet, hogy kocogás vagy futás, amelyek nehezebbek az ízületeknél.

A jóga a gyakorlás előnyös formája lehet a 28. héten a gyermek születéséig. A légzés, a pihenés, a testtartás, a testfelismerés, az erő, az állóképesség és az összehangolás középpontjában áll. A jóga enyhítheti az utolsó trimeszterhez kapcsolódó fájdalmat és fájdalmat is. Válassz egy jóga programot, amelyet kifejezetten terhes nőknek terveztek, mivel bizonyos jóga pozíciókat el kell kerülni. A terhességének ebben a szakaszában figyeljen a szívritmusára. Ha nem tud egyszerre gyakorolni és beszélgetni, akkor a pulzusszáma túl magas, és ideje tárcsázni az edzés intenzitását.

A harmadik trimeszter nem az ideje, hogy a diétára gondoljon. Egyél egészséges, de naponta legalább 300 extra kalóriát fogyasszon, hogy a gyermeke megkapja a szükséges táplálékot. Várják, hogy 25 vagy annál több pénzt kapjanak a terhesség alatt. Próbáljon hetente legalább háromszor gyakorolni, de hallgassa meg testét, és tudja, mikor kell kilépnie. Ügyeljen arra, hogy kezelőorvosa tisztában legyen a terápiás programkal és jóváhagyja a harmadik trimeszterben.

Általános irányelvek

Harmadik féléves aggodalmak

Jóga

szempontok