A terhesség okozhat száraz torok?

A szájszárazság a terhesség alatt nagyon gyakori, és száraz torkára is kiterjedhet. A hormonok ingadozása más változásokat okozhat a szájban és a torkában, mint például a túlzott nyál, a puffadt vagy vérzõgomba vagy a fémes íz. Ezek a tünetek normálisak, és sokkal inkább kellemetlenségek, mint riasztási okok. Néhány egyszerű stratégia segíthet a száraz torok tehermentesítésében a terhesség alatt.

Folyadékok és pasztillák

A száraz torok megnyugtatásához enyhe, növényi teák használatával. Sok természetes élelmiszerbolt kínál terhességi teákat, amelyek támogatják az egészséges terhességet is. Adjunk hozzá mézet és citromot, ami természetesen megnyugtatja a köhögést és a torokfájást. Csomagoljon cukrozatlan gumit vagy szopjon cukorkákra vagy mentákra. Ezek a termékek növelik a nyáltermelést, és csökkenthetik a szájszárazság vagy a torok érzését.

Add nedvességet

A gyógynövényes teák mellett a terhes nők naponta 1/2 gallon vizet fogyasztanak Dr. Aviva Jill Romm szerint a “A Természetes Terhességi Könyv” című könyvében. Folyadékok szükségesek a megnövekedett vérellátás, valamint a megfelelő magzatvíztermelés támogatásához. Ha elegendő mennyiségű folyadékot kap, csökkenti a száraz torok érzését. Kerülje a koffeint és a szájvízeket, amelyek alkoholt tartalmaznak, mert mindkettő szárításra kerül, a Fogászati ​​Útmutató szerint. Nedvesítõt futtasson éjjel, hogy nedvességet adjon a helyiségnek, de rendszeresen tisztítsa meg a bakteriális felhalmozódás elkerülése érdekében.

Alvási pozíciók

Alvási szokásai szerepet játszhatnak a száraz torkában. Sok terhes asszony, még azok is, akik még soha nem horkoltak, a terhesség alatt hörcsögni kezdhetnek a torlódás és a súlygyarapodás következtében, Sandy Jones szerint “Nagy várakozások” című könyvében. Ez a szokás, a száj lélegzésével kombinálva, száraz, karcsú torokhoz vezethet reggel. Aludjon a bal oldalán, támogassa a hasát egy párnával, és ne aludjon a hátadon. Adjunk hozzá extra párnát a fejedben, ha szükséges, és használjunk orrcsíkot az orrjáratok megnyitásához.

Allergiák és megfázások

Beszéljen orvosával, ha a száraz torok allergiával vagy megfázással jár. Néhány antihisztamin és decongestáns a terhesség alatt biztonságosnak minősül, míg mások nem. A legtöbb esetben a torok és az orrjáratok szárazságát okozhatja.