Akne az állkapocson

Az akne bárhol az arcon kényelmetlen, viszkető és csúnya lehet, de az izomvonal mentén elhelyezkedő speciális irritációs szintet eredményez. A bőrt megrepedték, és bármikor megpróbálta pihentetni az arcát a kezeden, emlékeztette a pattanásodat a fáradtság fájdalma miatt. Tudsz dolgozni, hogy megszüntesse az állkapocs pattanás, azonban, ha megértsd, mi okozza.

Meghatározás

Akne az állkapocs mentén, akárcsak bárhol máshol az arcon, sokféle formában jöhet létre. A spektrum enyhe végében fehér fejek és mitesszerek találhatók. Nodulok vagy ciszták is kialakulhatnak, amelyek azonban gyakran szükségessé teszik a dermatológus beavatkozását, hogy eltávolítsák az eget megelőzni vagy minimalizálni.

Policisztás petefészek szindróma

A policisztás petefészek szindróma vagy a PCOS a petefészkek cisztáinak felhalmozódása által okozott állapot. Ez túl sok testoszteronhoz vezethet a szervezetben, ami túlzott hajszálakat, szabálytalan időket és pattanásokat okozhat a végtag mentén. Ha pattanása csak az állkapcsán van, és sehol máshol, kérdezze meg az OB / GYN tanácsát.

irritáló

A legtöbb esetben az irritálószerek okozzák az aknát a csípővonalon. Az arcod elleni, napi és nappali fogmosásod a fő oka a pattanásoknak ezen a területen, különösen akkor, ha sok terméket használ, vagy olajos hajat használ. Hasonlóképpen, a gondolkodás közben a kezére támaszkodó egyszerű cselekedet bejuttathat baktériumokat a pórusaiba, és új pattanásokhoz vezethet. Végül a ruházatból, sisakokból, állcsontokból vagy akár egy hegedű állványból való súrlódás okozhat Önnek az állkapocs mentén tört ki.

Kezelés

A pattanást az állkapocs mentén úgy kezelheti meg, ahogy akne az arc bármely más részén. A benzoil-peroxidot vagy szalicilsavat tartalmazó tisztítószerek és krémek a leggyakoribb pattanás elleni termékek. Ha a pattanások súlyosak és nem tisztázódnak enyhe kezelések után két hónapon belül, kérjen tanácsot egy dermatológustól, aki helyi vagy orális antibiotikumokat írhat fel az alapbetegség megölésére. Az orvos előírhatja olyan kezeléseket is, mint például a Retin-A vagy Accutane, hogy segítsen a bőre elhalt sejtjeinek gyorsabban lebontani és megnyitni a pórusokat.

Megelőzés

Az állkapocs mentén nem minden pattanás megakadályozható, de az irritáció által okozott esetekben kedvére teheti magadat, ha nem a kezére támaszkodik, vagy a bénító teknősöket vagy dzsekeket, amelyek az arcot dörzsölik. Ügyeljen arra, hogy a sisakok vagy egyéb felszerelés erősen párnázott legyen, és rendszeresen cserélje ki a párnákat. Mosson arcát enyhe tisztítószerrel izzadás után, és minden nap mosson hajat, ha zsíros. Ezek az intézkedések csökkenthetik az állkapocs mentén fellépő pattanások számát, és segíthetnek az aktuális foltok gyorsabb gyógyulásában.