Testmozgás a férfiakban

Ahogy a férfiak érettek, sok változás fordul elő a testben. A legtöbb ilyen előfordulást bizonyos férfi hormonszintek csökkenése okozza. A tesztoszteron, a domináns férfi hormon fokozatosan csökken 30 évesen. A változások a testzsír fokozódásától az izomtömeg csökkenésig terjednek. Ha megértjük, hogy ezek a változások hogyan alakulnak, segítenek bizonyos testtranszformációk lassításában vagy esetleges megakadályozásában.

A tesztoszteron csökkentése

A tesztoszteron szintje évente körülbelül egy százalékkal csökken, és 70 éves korukig a csökkenés 50% -kal közelíthető meg, a MayoClinic.com szerint. E hormon csökkent szintje befolyásolhatja a testzsír növekedését, a hajhullást, a hangulatváltozásokat és a merevedési zavarokat. Minden egyes férfi különbözik, és nem feltétlenül tapasztalja mindezen tüneteket. A terápiás kezelések csökkenthetik ezeket a hatásokat. Néhány ilyen reakció egy ideig nem észrevehető. Ha a tünetek súlyosnak tűnnek vagy nehezen kezelhetők, az orvosi tanácsadás kérdése a legjobb.

Az izomtömeg elvesztése

Az izomtömeg és az erõsség csökkenése, amint a férfi test érkezik, orvosilag szarkopéniának nevezik. Egy, a New Mexico Egyetem hivatalos weboldalán rendezett 2002-es cikk “ez a változás negyvenéves korban kezdődik, és a hetvenöt éves kor után növekszik.” A sarcopeniát elsősorban az ülő személyeknél látják, de az aktív egyénekben is jelen van. Az öregedés hatása részben visszafordítható a súlyos edzésprogrammal. Az ellenállóképzésről számoltak be, hogy befolyásolja a neuromuscularis rendszert, a hormonkoncentrációkat és a fehérjeszintézissebességet, ami a sovány izom fenntartását vagy növekedését eredményezi.

Növekszik a testzsír

A férfiak jellemzően észlelhető emelkedést mutatnak a testzsírban a csökkent hormonszintek hatása miatt. A tesztoszteron csökkent szintje a hasi zsír növekedésének nem kívánt ciklusához vezet. Ez a nyelőcső növekedése fokozott aromatáz aktivitást eredményez, amely a tesztoszteront ösztradiolvá alakítja. A nőknél a leginkább domináns, az ösztradiol tovább csökkenti a tesztoszteront, és növeli a hasi zsírtermelés érzékenységét.

Férfi menopauza

A férfi menopauza vagy andropauza a tünetek kombinációjaként említi, amelyek a MayoClinic.com szerint a hormonális szintek zuhanásának hatását jelentik. A tünetek közé tartoznak a szexuális funkciók, az alvásminták és az esetleges érzelmi különbségek változásai. Az orvosi szakember felmérheti a tünetek és a tünetek lehetséges okait, és ismerteti a kezelési lehetőségeket. Az orvosokkal való becsületesség, még olyan kellemetlen témák esetén is, mint az esetleges merevedési zavarok, szükséges a megfelelő gondozáshoz.

Változások a hangulatban

A férfiak csökkent hormonszintje a hangulatváltozásokhoz kapcsolódik. Egyes érzelmi tünetek közé tartozik a depresszió, az idegesség, az ingerlékenység és a szokatlan fáradtság. A tesztoszteron szintjének csökkenése szintén összefüggésbe hozható memóriavesztéssel és koncentrációs nehézségekkel.