Túl sokat eszik, húgyúti fertőzést okoz?

A Nemzeti Egészségügyi Intézmények szerint a húgyúti fertőzések évente becslések szerint 8,3 millió orvos látogatást tesznek. Néhány embernek nincsenek tünetei, míg másoknak nagyon sokat kell vizelniük, de kis mennyiségben égési fájdalmat okoznak, amikor vizelnek, vagy erősen szagló vagy rózsaszínű vizelettel rendelkeznek.

Húgyúti

A vizeletben ugyanabban a sorrendben nézve, mint a vizelet áramlását, két vesét, két uretert, húgyhólyagot és húgycsövet alkot. Amint azt a Maryland Egyetem Orvosi Központja elmagyarázta, a vizelet a vesékben történik, mivel ezek a szervek szűrik a vizet és a hulladékot, mégis egyensúlyban tartják a sót a vérben. A húgyhólyagok az izmok, amelyek a vizeletet a húgyhólyagba viszik, és ha a húgyhólyag vizelettel telik, akkor a húgycsövön keresztül távozik.

Mi okozza a húgyúti fertőzést?

A túl sok sózás nem okoz húgyúti fertőzést, a magas sótartalmú étrend a magas vérnyomás és a koszorúér-betegség kockázati tényezője. A legtöbb húgyúti fertőzést a baktériumok okozzák, különösen Escherichia coli szerint, a Kamaszit Singh MD, a Rush Egyetemi Orvosi Központ orvostudományi adjunktusa szerint, a jelenlegi diagnosztika és kezelés: Nephrológia és hipertónia című könyvében. Az idő nagy részében , A fertőzés azért következik be, mert az E. coli, amely általában a vastagbélben él, eléri a húgycsövet, szaporodik, majd felemelkedik a hüvelyben, hogy elérje a húgyhólyagot. A paraziták, vírusok és gombák képesek fertőzések kialakulására a húgyutakban.

Kockázati tényezők

A nőknek rövidebb húgyhólyaguk van, mint a férfiak, és közelebb áll az anushoz, a vastagbél kijáratához, ezért az orvosok feltételezik, hogy a nőknek több húgyúti fertőzése van, mint a férfiak. Ezenkívül vannak baktériumok a hüvelyben, így a közösülés, a spermicidek és a membránok növelik a kockázatot, mondja Maxwell Meng, egyetemi docens a Kaliforniai Egyetem urológiai tanszékének San Francisco-ban a “Current Medical Diagnosis & Kezelés “. A katéterek használata kockázati tényező, mivel a katéterben lévő baktériumok elérhetik a húgyhólyagot. Nagy prosztata és vesekövek akadályozhatják a vizelet áramlását és fertőzést okozhatnak.

szövődmények

A magas sótartalmú diéta magas vérnyomáshoz és szívbetegségekhez vezethet, de a húgyúti fertőzések szepszishez vezethetnek, amely a baktériumok egész vérben terjed. Ha nem lehet leállítani, akkor a szepszis szervi kudarcot és akár szeptikus sokkot eredményezhet, ami több szervet érint. A húgyúti fertőzések károsíthatják a vesét is, ami tályogokat, köveket és fertőzést okozhat a vesékben, úgynevezett pyelonephritis. Az ismétlődő vesefertőzések hegesedéshez vezethetnek, ami sok év után magas vérnyomást eredményezhet, magyarázza Dr. Mark Knox, a Pediatriai Egyetem Orvosi Egyetem orvostudományi osztályának klinikai docensét a Current Diagnosis & Kezelés a családi orvoslásban. “