Akne egy bajuszból

Az akne zavarba hozhatja bárkinek, de amikor a bajuszod alatt pattanások alakulnak ki, akkor a probléma is kényelmetlen lehet. Bizonyosodj meg arról, hogy nem vagy egyedül, az Országos Arthritis és Csont- és izomrendszer, valamint az Országos Növénytani Intézet szerint a pattanások kezelésére az összes páciens 80 százaléka foglalkozik, és néhány ember foglalkozik ezzel a kérdéssel a 40-es és 50-es években.

A pattanások okai

Többféle akne is létezik, de az összes pattanások azonos anyagokból készülnek. A pattanás akkor alakul ki, amikor egy faggyú nevű olajtípus kombinálódik az elhalt bőrsejtekkel és a baktériumokkal a szőrtüsző vagy pórus bejutásához a bőrön. Érezhető mélyvörös dudorok vagy fehérvérűek, amelyek akkor fordulnak elő, ha az olaj a bőr alá csapódik le, vagy észreveheti, hogy fekete testeket, sötét foltok fordulnak elő, amikor a baktériumok és az olaj elérik a bőr felületét. Az anyag sötétvé válik, amikor levegővel érintkezik. A NIAMS szerint a pattanások gyakran a hormonok és az öröklés által okozottak.

Pattanás és arcszőrzet

A pattanások általában a pubertás körül kezdődnek. Mindenki bőrt termel faggyú, de pubertás alatt a szervezet elkezdi szivattyúzni többet az anyagból. Mivel a pubertás akkor kezdődik, amikor az arcszőr elkezd nőni, a tiniben előfordulhat, hogy az első bajuszával párhuzamosan fellépő pattanások keletkeznek. A felnőtt férfiaknál kialakulhat a pattanások a bajusz alatt, mivel nem tudják megfelelően tisztítani a területet, ha ott van a hajszál. Akne is előfordulhat, ha a bajusz zsíros lesz, mivel az olaj csapdába esik a bőrön és pattanásokat okozhat.

Akne kezelése

Van néhány módja az akne tisztázására. Kezdje alkalmanként pattanni otthon otthon a napi kétszeri mosogatással, majd vigye fel az over-the-counter pattanás elleni gyógyszereket, amelyek olyan összetevőket tartalmaznak, mint a benzoil-peroxid. Ha észrevetted a mitesszereket vagy a fehér fejeket, a resorcinollal, szalicilsavval és kénnel készített gyógyszerek segíthetnek megszabadulni tőlük, a Brown University szerint. Ha a pattanása továbbra is fennáll, a bőrgyógyász felírhatja Önnek egy receptet egy szájon át alkalmazott antibiotikumra vagy egy topikális krémre, amelynek nagyobb adagja van a gyógyszerrel.

Borotválkozási tippek

Az arcszőrzet borotválkozása, ha pattanása van, fájdalmas lehet, és a borotválkozás helytelenül irritálhatja a bőrt és pattanásokat okozhat. A bõr elsõ hidratálásával könnyebben borotválhat, és meleg, nem forró vízzel nyugtatja a bõrt. Mossuk le a bajuszát szappannal, mielőtt felmelegítenénk, hogy eltávolítsunk minden olajat, majd egy vastag borotválkozó krémet terítsünk fel a terület felett. Használjon akár elektromos, akár egy pengével ellátott borotvát, hogy a hajszálakat borítsa, ami azt jelenti, hogy a borotvát ugyanabba az irányba mozgatja, amelyben a haj nő. Ha befejezte, pattogjon a területre egy alkoholmentes festékkel, hogy megöli a baktériumokat, mielőtt elkezdené a pattanások kialakulását.