Az agresszív viselkedés és a magabiztos viselkedés

Bizonytalan emberek megszerezték a készségeket, hogy tiszteletteljes módon mondják meg véleményüket másoknak, míg azok, akik agresszív módon másokat támadnak, és másokkal szemben támasztják véleményüket, az “Assertive Versus Unassertive and Aggressive Behavior” című cikk szerint a hegyvidéki állami központokban A független élethez. Az assertív embereknek nagyobb esélyük van arra, hogy megismerkedjenek azok körülöttük, akik képesek felállni magukra, miközben figyelembe veszik a mások szükségleteit és nézeteit, a “Pszichológia ma” című cikk szerint “Hogyan kell assertív, nem aggresszív?”. ” Agresszív emberek lehetnek megfélemlítőek, mások elkezdhetik elkerülni őket.

Mindenki rendben van

Az assertív viselkedés mindenki számára kényelmes és biztonságos, míg az agresszív emberek hajlamosak az irányításra és az útra jutni, még akkor is, ha másokat is sért. Például, ha nem értett egyet a munkatársakkal egy olyan projekt vonatkozásában, amelyen együtt dolgoztál, az öntudatosság lehetővé fogja tenni a kettő számára, hogy elkerüljék egymás bántalmazását és a cél elérését anélkül, hogy elidegenítenének egymást, a Mountain State Centers for Independent Élő. Még akkor is, ha az eredmény nem teljesen az Ön javára válik, személyesen tiszteletben tartják és tiszteletben tartják, mert a munkatársa meghallotta gondolataikat és érzéseit a kérdésben, és fordítva, mielőtt egy döntést ötvözné.

Az emberek kedvesek

Lynn Taylor szerint a “Pszichológia ma” című cikk szerint nagy különbség van attól, hogy tudatában vagy a körülöttetek érző reakciók között. Azok a személyek, akik önelégültek, bizalmat és önbizalmat tanúsítanak, szemmel tartják a szemüket azokkal, akiket beszélnek és ellenállnak negatív vagy robbanásszerűen reagálva. Az agresszív emberek gyakran erőszakosak, másokkal ellentétben, és úgy tűnik, hogy alagútvíziójuk van, azzal a céllal, hogy mi a kívánt eredmény, a New Jersey-i kollégium szerint.

A megjelenés

Az agresszív emberek mások dühösen vagy irritálva néznek ki, míg az állító emberek általában nyugodtnak és nyitottnak tűnnek, még akkor is, ha stresszes helyzetben vannak, a Mountain State Centers for Independent Living szerint. Az agresszív emberek hangosan beszélgethetnek, megszakíthatják a többieket, vagy más módon uralják a beszélgetést. Kifejezéseik leállítják az embereket azáltal, hogy megfélemlítik őket. Például egy férj kiabálhat és kápráztathat feleségén egy érv alatt. Ahelyett, hogy foglalkozna az alapjául szolgáló kérdéssel, felesége most arra összpontosíthat, hogy hogyan lehet elhagyni tőle. Az assertív emberek hajlamosabbak beszélni nyugodt, társalgási hangon, miközben olyan kifejezéseket használnak, amelyek megfelelnek az általuk mondott kifejezéseknek. Egy nézeteltérés során egy pár mindketten képes lesz megvitatni a kérdést, megbeszélni a problémamegoldó lehetőségeket, és megállapodni vagy kompromisszumra jutni, amellyel mindketten élni tudnak.

A játékban maradni

Ha valaki agresszív személynek van címezve, akkor nehéz lehet változtatni. Az agresszív emberek gyakran jelennek meg parancsnokként és magas elvárásokat támasztanak másokkal szemben, a Psychology Today szerint. Ha ezek az elvárások nem teljesülnek, akkor az agresszív személy kitörést vagy robbanást okozhat. Ha megtanuljuk, hogy másokat vezessünk, gyengéden vigyük a gyeplőt és megengedjük másoknak, hogy nyíltan beszéljenek és cselekedjenek, segíteni fog az illető személynek, hogy mások iránti tiszteletet nyerjen. Ez hasznos és szükséges készség az élet minden területén.