Omega-3-ok, például lenmagolaj gyakori vizelés?

Amint azt a neve is jelzi, a gyakori vizelés olyan állapot, amelyet a gyakoribb vizelés szükségessége jellemez, mint általában. Ezt a problémát az egészségi problémák széles skálájának köszönheti. A gyakori vizelés azonban nem kapcsolódik a lenmagolajban található egyéb omega-3 zsírsavak fogyasztásához.

Omega-3 alapismeretek

Az Omega-3 zsírsavak olyan anyagok, amelyekre szüksége van a táplálékban, hogy a test egészséges legyen és megfelelően működjön. A lenmagolaj, amely a Linum usitatissimum növényfajból származik, tartalmaz egy omega-3 nevű formát, amelyet alfa-linolénsavnak (ALA) neveznek. Ha az ALA-t fogyasztod, a szervezeted az omega-3 két másik formájává alakul: a dokozahexaénsav – vagy a DHA – és az eikozapentaénsav vagy az EPA. Ön is kap DHA és EPA közvetlenül fogyasztása halolaj, amely összegyűjtik a különböző zsíros halfajok megtalálható a hideg óceánban.

Gyakori vizeletürítési alapok

Néhányan gyakori vizeletürítési tüneteket tapasztalnak napközben és éjjel, a MayoClinic.com szerint. Más emberek a nocturia nevű állapot formáját alakítják ki, amely csak éjjel történik. A gyakori vizelés különbözik a sürgős vizeletürítéstől, melyet a húgyhólyag kellemetlensége és a hirtelen, sürgető vizelési igény jellemzi. Mindazonáltal a két feltétel egyszerre alakulhat ki. Tipikusan a gyakori vizelettel rendelkező emberek teljes vizelet-kimeneti szintjei azonosak vagy alacsonyabbak az átlagos kimeneti szint alatt.

Gyakori vizeletürítési okok

A gyakori és sürgető vizelési problémákkal küzdő emberek általában húgyúti fertőzésekkel járnak, az Amerikai Egyesült Államok Orvosi Könyvtára Medline Plus jelentéseiben. Sürgős vizeletürítéssel vagy anélkül a gyakori vizelés további lehetséges okai közé tartoznak a terhesség, a cukorbetegség, a megnagyobbodott prosztata, a prosztata fertőzés, a prosztata gyulladása, bakteriális fertőzés vagy gyulladás, vaginitis, szorongás, hiperaktív húgyhólyag-szindróma, intersticiális cystitis nevű húgyhólyaggyulladás A diuretikumokat, a masszákat vagy tumorokat a kismedencei régióban, hólyagrákot és agyvérzést vagy más agyi vagy idegrendszeri rendellenességeket. Nekturiás tüneteket is okozhat, ha túl sok alkoholt vagy koffeint inni vagy lefekvés előtt.

Omega-3 kockázatok

Az omega-3-ok flaxseedből vagy egyéb forrásokból történő fogyasztásához kapcsolódó potenciális kockázatok közé tartozik a vér normális vérrögképző képességének csökkenése és a vércukorszint növekedése. A vérzéses kockázatok jellemzően a napi 3 g-os vagy annál több omega-3-tartalmú halolaj fogyasztásakor jönnek létre. Ezenkívül a lenmag vagy a halolaj használata fokozhatja a vérhígító gyógyszerek hatását, míg a lenmag olaj csökkentheti a vércukorszint csökkentésére vagy csökkentésére tervezett gyógyszerek hatékonyságát. A gyakori vizelés okairól és az omega-3-tartalmú lenmag és halolajok lehetséges mellékhatásairól érdeklődjünk orvosával.