A biotin kapszulák veszélyesek?

A biotin különböző ételekben kapható, de azok számára, akiknek a diétája nem rendelkezik biotinnal, léteznek biotin-kiegészítők. A biotin-kiegészítők kapszulák és tabletták kaphatók a pulton. Annak ellenére, hogy a biotin-kiegészítők nem igényelnek receptet, forduljon egészségügyi szolgáltatójához, hogy megbizonyosodjon róla, hogy az Ön számára megfelelő.

A biotin valószínűleg biztonságos, a National Institute of Health weboldal Medline Plus szerint, azok számára, akik megfelelő szájon át adagolják a biotin-kiegészítőket. Annak meghatározásához, hogy mennyi biotin megfelelő, kérdezze meg orvosát, mivel mindenki biotin igényei változhatnak. Ha vese dialízist kap, szükség lehet extra biotinra. A biotin-kiegészítők a terhes és szoptató nők számára biztonságosnak minősülnek, a Medline Plus szerint, ha az ajánlott dózisokat alkalmazzák. A Drugs.com kijelenti, hogy a biotin nem jelentett mellékhatásokat, ha megfelelő módon veszik őket, és a biotin napi 10 mg-ig terjedő dózisban biztonságosan kerül alkalmazásra.

Míg a biotin csak akkor, ha nagy dózisban kapja a mellékhatásokat, vagy ha kevés mellékhatása van, bizonyos gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a biotinnal. Ha hosszú távon antibiotikumokat szed, akkor kihasználhatja biotinszintjét. Ugyanez történhet az Ön biotin szintjével, a hosszú távú antikonvulzív gyógyszerek alkalmazásával, a University of Maryland Medical Center szerint.

A biotin segít a zsírok, szénhidrátok és fehérjék lebontásában és metabolizálásában. Szükséges az olyan egészséges szervekhez is, mint a máj, a haj, a bőr és a szem. A biotin segít fenntartani az idegrendszert és a normális embrionális növekedést a terhesség alatt. Segíthet a haj és a köröm erősítésében, és néha a szépségápolási termékekben is megtalálható erre a célra.

A biotinhiány ritka az Egyesült Államokban, a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint, ami azt jelenti, hogy kevés biotin pótlás szükséges. A biotinhiány tünetei közé tartozik a fáradtság, a száraz szemek, az étvágytalanság, az álmatlanság és a fájdalmasan duzzadt nyelv. Súlyos száraz bőrfelületet is tapasztalhat a száj sarkainál, és a bőr megrepedhet.

Biotin biztonság

Lehetséges kölcsönhatások

Funkció

szempontok