Ativan és b komplex vitaminok

Az Ativan, a generikus lorazepám nevű gyógyszer, a szorongásos rendellenességek kezelésére alkalmazott gyógyszer. Az Ativan egy benzodiazepin nevű gyógyszerosztályhoz tartozik. Az Ativan-t a rákkezeléssel okozott álmatlanság, epilepszia, irritábilis bél szindróma és hányinger és hányás kezelésére is alkalmazzák, a PubMed Health szerint. B-vitaminok szükségesek az egészséges idegrendszer metabolizmusához és fenntartásához. B komplex vitaminok is segítik az agy működését, ami csökkenti a szorongást.

A B-komplex vitaminokat vagy multivitaminokat szedő betegeknél szükség lehet az Ativan dózismódosítására, a PubMed Health szerint. A B-vitaminok segítenek fenntartani az egészséges idegeket és a megfelelő idegrendszer működését, ami csökkenti a szorongást és más neurológiai tüneteket. Ezért az Ativan adagolás csökkenthető a B-vitaminokat szedő betegeknél, mivel javult az idegrendszeri és agyműködés.

A szorongásos problémákkal küzdő betegeknek növelniük kell a B-vitaminban gazdag élelmiszerek fogyasztását. A magas B-vitaminokból álló ételek közé tartoznak a dúsított kenyerek és gabonafélék, a sörélesztő, a bab, a lencse, a borsó, a banán, a teljes kiőrlésű gabona, a tápértékű élesztő, a melasz, a vörös hús, a tej, a tejtermékek, a tonhal, a pulyka, a tojás, a burgonya A Medline Plus szerint a leveles zöldségek, pl. A spenót, a brokkoli, a karfiol és a kelbimbó.

Az Ativan tablettákként és folyadékok formájában kapható, amelyeket orálisan kapnak. Az Ativan általában naponta kétszer vagy háromszor étellel vagy anélkül. Az Ativan folyadékot 1 ounce vízben vagy gyümölcslében kell felhígítani, mielőtt bevenné. A betegeknek nem szabad hirtelen abbahagyniuk az Ativan szedését, mert ez elvonási tüneteket okozhat, például ingerlékenységet, idegességet és fokozott szorongást. A betegek könnyedén el tudják kapni az Ativan-t. A tolerancia az Ativan hosszú távú vagy túlzott használatával is kialakulhat.

A PubMed Health szerint gyakori mellékhatások, mint például szédülés, álmosság, gyengeség, szájszárazság, émelygés, étvágytalanság, hasmenés, székrekedés, nyugtalanság, homályos látás, gyakori vizelés és változások a szexuális viselkedésben. Az Ativan mellékhatásai a légzés problémái, szabálytalan szívverés, láz, tartós finom remegés, vizelési nehézség, súlyos bőrkiütés és a bőr és a szemek sárgulása.

Ativan és B-komplex vitaminok

A vitaminok forrásai

Ativan adminisztráció

Ativan mellékhatások