Böfögés és szorongás

A szorongás egy olyan általános állapot, amely hatással van az élet minden területére, és számos tünet jelentkezik. Néhány tünet egyszerűen a szorongásnak, például nyugtalanságnak, ingerlékenységnek és remegésnek tulajdonítható. Más tünetek kevésbé nyilvánvalóak lehetnek, mint pl. A túlzott böfögés olyan állapotot jelezhet, amelyre szükség van, és bölcs dolog értékelni azokat a lehetséges tüneteket, amelyek a szorongásos zavar diagnózisát segíthetik.

Kapcsolat

A szorongás és a szorongás közötti kapcsolat magában foglalja a levegő lenyelése gyakorlását stresszes helyzetekben. A kihívásokkal szembesülve, a Michigani Egyetemi Egészségügyi Rendszer megállapítja, hogy egyes emberek lenyelhetik a levegőt. Ez az ideges szokás lehet eszméletlen, és a stressz és szorongás kezelésének módja.

Fiziológia

A nagy mennyiségű levegő, amelyet egy ideges ember lenyel, visszatér a nyelőcsőbe a szájába, és belégzést okoz. Ez a levegő az emésztőrendszeren keresztül is áthaladhat, és gázként eltávolítható. A burping lehet önkéntes vagy önkéntelen, és étkezés után normális.

Gyomorégés, stressz és böfögés

A gyomorégés egy másik szorongás-függő tényező lehet a túlzott böfögésben. A Los Angeles-i kaliforniai Egyetem szerint a stressz jelentős szerepet játszik a gyomorégés előidézésében vagy romlásában. Gyomorégés akkor következik be, amikor a gyomor tartalma belép a nyelőcsőbe, ami a gyomor és a száj közötti cső. A gyomor tartalmának magas savtartalma a nyelőcső szövetét égeti, fájdalmat okozva. Az anyagnak a gyomorba való visszaszerzéséhez az egyén többet nyelni tud, és így lenyelheti a fokozott levegőt.

következmények

A felszívódást kísérő túlzott levegő lenyelésének fizikai következményei lehetnek az emésztési folyamat zavarai, csuklás, puffadás és megnövekedett gáz. Ez kellemetlenséget vagy fájdalmat okozhat. További következményekkel jár a gyakori kopogás vagy a gáz átadásának társadalmi következményei, valamint a potenciális nehézségek vagy zavargások. A súlyos szorongás magasabb kockázatot jelenthet más állapotok esetén, beleértve a depressziót, álmatlanságot, fejfájást vagy egyéb emésztési problémákat, a Mayo Clinic szerint.

Kezelés

Ha a szorongás az oka a megnövekedett böfögésnek, hasznos lehet egy professzionális terapeuta vagy orvos segítségére szorulni, hogy segítsen megoldani az állapotot és megtalálja a megfelelő kezeléseket. Ezek közé tartozhatnak gyógyszerek vagy más terápiás kezelések, amelyek segítik a szorongás forrásainak azonosítását és kezelését. A szorongás kezelése magában foglalja az életmódbeli kiigazítások végrehajtását és a stressz kezelésének pozitív módjait. Néhány ilyen egészséges módszer a testmozgás, az elalvás és az egészséges étrend táplálkozása.