Egy madár allergia bőrkiütéssel

A madarakat érintő allergiák, amelyek általában a tollak és az ürülék hatásának vannak kitéve, hatással lehetnek a szemre, a bőrre és a légzőrendszerre. De sok madár szeretője nem veszi észre, hogy allergiás a kedvenceikre. A tünetek évekig tarthatnak, és a madár tulajdonosa, aki bőrkiütést alakít ki, összekapcsolhatja valami mással. Gyakran előfordul, hogy az allergiát csak további tünetek, például szemirritáció vagy légzési problémák jelentek meg.

Időkeret

Lehetséges, hogy madárallergia van, de hosszú ideig nem mutatnak jeleket, mivel a tünetek felszínén bizonyos mértékű expozícióra van szükség. A Maryland Egyetem Orvosi Központja beszámol arról, hogy akár két évig is eltarthat. De mihelyt valaki eléri az allergén küszöbét – talán miután egy másik madár otthon vagy egy olyan munkát kap, amely magában foglalja a madarak kezelését – reakciót fog tapasztalni, amikor megérinti vagy közel áll egy madárhoz.

Funkció

A tollak és az ürülék olyan fehérjéket tartalmaznak, amelyekhez emberek reagálnak. Mikroszkópikus részecskék a madárszükségletben szárazak és belépnek a légkörbe, ahol belélegezhetők. A madarak kezelése szintén a Mayo Clinic szerint reagálhat. A tollak vagy a hulladéktermékek érintése allergiás bőrirritációt okozhat. Az allergénekre adott hisztamin vegyi anyagok kiváltják a gyulladást és más tüneteket.

Jellemzők

Miután valaki elérte a küszöböt, a bőrproblémák azonnali vagy késleltetettek egy-két nappal az expozíció után, a Maryland Medical Center szerint. A hisztamin által kiváltott gyulladás vörösre, melegre, duzzadtra és viszketésre képes. Kapszulák vagy hólyagok képződhetnek. További allergiás tünetek lehetnek viszkető, vizes szemek, köhögés, tüsszögés, nyálkahártya és orrdugulás. A Mayo Clinic rámutat arra, hogy az asztmás betegek rosszabb légzési problémákat okozhatnak.

Azonosítás

Mivel a madárallergiák olyan sokáig tarthatnak, hogy könnyebben fejlődjenek, könnyű kihagyni a kapcsolatot. Néha a tünetek tévednek az allergia a por atkák és penész, szerint az American College of Allergia, az asztma és az immunológia. A bőrkiütés okainak azonosítására az orvosok általában bőr- és vérvizsgálatokat végeznek. Azt is tanácsolhatják a betegeknek, hogy ideiglenesen eltávolítsák a madarakat, hogy meggyőződhessenek a tünetek eltűnéséről.

szempontok

A madárallergiában szenvedők általában allergiásak a lepedőkkel, bundákkal és ruhákkal szemben, az American College of Allergy, Asthma és Immunology szerint. Ezekre a tünetekre reagáló allergiás reakciók segíthetnek a diagnózis megerősítésében. Az Országos Egészségügyi Intézmények szerint egyes emberek allergiás reakciókat mutatnak tojással és baromfival.