A b12-vitamin felvételek biztonságosak a terhesség alatt?

A súlyos B-12-vitamin hiányának katasztrofális következményei lehetnek a terhességben. Ez megnövelheti a vetélés és az idő előtti születés kockázatát, vagy idegi csőhibákat okozhat a meg nem született csecsemőben. A B-12 vitamin injekciók képesek kezelni a hiányt, és megakadályozzák, hogy ezek a hatások előforduljanak. Bár ezek az injekciók terhesség alatt biztonságosnak tekinthetők, beszéljen orvosával, ha bármilyen konkrét kérdése vagy problémája van.

Biztonság

A B-12-vitaminnak nincs elfogadható felső beviteli szintje. Ez azt jelenti, hogy nem valószínű, hogy a vitaminból negatív mellékhatásokat tapasztal, még akkor is, ha nagy mennyiséget szed. Emiatt a B-12 vitamin injekció biztonságos a terhesség alatt. Valójában, ha hiányos a vitamin, akkor kockázatosabb nem kap ez extra kiegészítés. Ha konkrét kérdése vagy aggodalma van a terhesség alatt az injekciók beadásával kapcsolatban, forduljon a szülészhez.

Szükségesség

Bár igaz, hogy terhesség alatt terhes nők nagyobb mennyiségű B-12 vitamint igényelnek a terhesség alatt, a legtöbb ember elfogyasztja a vitamin étrendjükből és prenatális vitaminjukból, és nem igényel további kiegészítést vagy injekciózást. A B-12 vitamin kiegészítők ajánlhatók olyan nők számára, akik nagyon korlátozott étrendet alkalmaznak. Az injekciót általában akkor ajánljuk, ha valaki képtelen beszerezni a vitamint táplálékkal vagy táplálékkiegészítőkkel, vagy ha már hiány van. Az átlagos táplálékkal rendelkező egészséges, terhes nők megakadályozzák az extra kiegészítés vagy injekció szükségességét, biztosítva, hogy megfelelő mennyiségű vitamint kapjanak rendszeresen.

B-12-vitamin a terhesség alatt

A legtöbb egészséges terhes nő legalább 2,6 millió B-12-vitamint kap naponta. Mivel a legtöbb prenatális vitamin 2,2-12 mcg B-12-vitamint tartalmaz, a Cleveland Klinika szerint a B-12-vitamin-igények többségének vagy egészének megfelelhet, ha egyszerűen emlékszik arra, hogy szedje a szülés előtti vitamint. Azonban az egészséges táplálkozás is fontos. A B-12-vitamin táplálékforrásai közé tartoznak a szivárványos pisztráng, a lazac, a lazac, a máj, a kagyló és a dúsított gabonafélék. Ha küzdenek ahhoz, hogy elegendő B-12 vitamint kapjunk, vagy ha olyan betegsége van, amely zavarhatja a vitamin felszívódását, beszéljen orvosával arról, hogyan lehet megakadályozni a hiányosságot.

Figyelem

Sok nő hallott a folsav fontosságáról, miközben megpróbálta elképzelni és terhesség alatt. Bár igaz, hogy a folsav megakadályozhatja bizonyos születési rendellenességeket, a nagy mennyiségű folsav a B-12-vitamin hiányát is elfedheti. Beszéljen orvosával, ha nagy mennyiségű folsavat szed, és kockázati tényezőkkel rendelkezik a B-12-vitamin hiányának. Javasolhat vérellátást annak megállapítására, hogy hiányos-e és szükség van-e a B-12 vitamin bevitelére.