A cukorbetegek enni bageleket?

Egy kis zablevelű bagel 176 kalóriát, 2,5 g rostot és szinte nem telített zsírt tartalmaz. Cukorbetegségben fogyaszthatja a bageleket, de a teljes feldolgozott és finom szemcsékből készült bagel helyett teljes kiőrlésű zsákot választ. A süteményed – keményítőtartalmú étel – egy sor más élelmiszercsoporttal, például gyümölcsökkel, nem keményítőtartalmú zöldségekkel és fehérjékkel.

Az egészséges cukorbetegség-étrend ugyanazokat az elemeket tartalmazza, mint a diéták, amelyek megakadályozzák a szívbetegséget, a rákot vagy az egészséges testsúly fenntartását. Rengeteg tápanyagot és rostot tartalmaz, de korlátozza a zsírt és a nátriumot. Az egész gabonakészítmények több tápanyagot és rostot szolgáltatnak, mint a finomított szemekből készült bagel, például fehér liszt. Az egész szemek is biztosítják az esszenciális zsírsavakat, a fitokemikáliákat, a vitaminokat és a legtöbb B-vitamint. A bagel első összetevője 100 százalékos teljes kiőrlésű liszt legyen. Nézze meg az adagméreteket is. Válassza ki a kis bageleket, mert kevesebb szénhidrátot tartalmaznak, mint a túlméretezett sütemények. És számoljon meg egy bagel-t, mint két adag keményítőtartalmú ételeket.

A különböző élelmiszercsoportokból származó kiegyensúlyozott részek segítenek megőrizni a vércukorszintet. A reggeli reggelen az amerikai Diabetes Association szerint 1/2 keményítőt, 1/4 fehérjét és 1/4 gyümölcsöt kell tartalmaznia. A teljes gabonakészítmények segítenek abban, hogy megfeleljenek az irányelveknek. Töltsd fel a bageled 1 oz-val. A sovány sonka és enni egy gyümölcsöt. Keverje hozzá a friss áfonyát vagy szedereket az alacsony zsírtartalmú túrókúrákba, és tegye a keveréket egy nyitott arcú bagelre. Spread a mandula vajat a bagel, és tetejére friss szelet banán.

Az ebédet és a vacsorát bele kell foglalni az élelmiszerek egyensúlyára: 1/2 nem keményítőtartalmú zöldségek, 1/4 keményítőtartalmú ételek és 1/4 fehérje. A bagel szendvics nagyszerű ebédet vagy vacsorát kínál. Tegye fel a teljes gabonakészítmét sovány, bőr nélküli pulykamelltel egészséges fehérje számára. Adjon hozzá egy sor nem sztarchikus zöldséget, mint a romaine, baba spenót, rucula, hagyma, paradicsom, csíráp, édes paprika, uborka és zeller. Használjon mustárt és friss őrölt fekete borsot ízhez majonéz helyett, ami általában sok telített zsírt és kalóriát tartalmaz.

Ne felejtse el más keményítőtartalmú ételeket is bevenni az étrendbe. Az egész gabonafélék csak egyféle keményítő. A kiegyensúlyozott diabéteszes étrendnek más forrásokból származó keményítőket is tartalmaznia kell, mint például a hüvelyesek és a keményítőtartalmú zöldségek. Példák az egészséges, nem gabona keményítőkre: bab, lencse, kukorica, zöldborsó, édesburgonya, barna rizs, vadrizs, paszternák, butternut squash és plantains. Ha segítségre van szüksége a vércukorszint szabályozására és az általános egészségi állapotának kezelésére, keressen egy regisztrált dietetikus vagy más táplálkozási szakértő segítségével.

Egész szemek, finomított szemek ellen

Reggeli

Ebéd és vacsora

szempontok