Anusitis étrend

Anusitis fordul elő, amikor a bőr az anális nyílás körül irritálódik. Ön kellemetlen tüneteket tapasztalhat, mint például viszketés, égetés és fájdalom. A táplálékban lévő savas ételek a betegség elsődleges okai, ezért az étrendi beavatkozás segíthet a tünetek csökkentésében. Az anusitiszes étrend lényegében egy eliminációs étrend, amely megköveteli, hogy ideiglenesen elkerüljük a savas ételeket, majd ezt követően visszaküldjük őket.

Savas italok

Az italok széles választéka savas, és súlyosbíthatja az érzékeny egyedeknél az anális irritációt. Készítsen egy élelmiszerbolt listát a biztonságos ételekről és italokról, hogy könnyebbé tegye vásárláskor. A savas italok közé tartoznak a citruslevek, a kávé, a fekete tea, a sör, a vörösbor, a szóda és más szénsavas italok. Add hozzá a fehérbor, a gyógytea, a friss zöldséglevet és a tejet a megengedett italok listájához.

Savas gyümölcsök és zöldségek

Vegye ki a savas gyümölcsöket az étrendből. Néhány példa a savanyú gyümölcsökre a grapefruit, az ananász, a narancs, a kiwi, a fűfélék és az eper. Néhány gyümölcs, mint például a mangó kissé savas, ezért értékelje a toleranciáját. A banán biztonságos az Ön fogyasztására. A legtöbb zöldség jó enni, mivel alacsony a sav. A padlizsán és a savanyúság azonban nagyon savas és problémákat okozhat. A sárgarépa, karfiol, articsóka, fehérrépa és mogyoróhagyma enyhén savas.

Egyéb savanyú élelmiszerek

Néhány dió nagyon savas, például dió, mogyoró, földimogyoró, pekándió és pisztácia, de a mandulák és a brazil dió biztonságos az enni. Az öreg író, a gyümölcsökkel édesított joghurt, a kemény sajtok és a lágy sajtok nagyon savasak és elkerülhetetlenek. Az ecetet, a fokhagymát, a pizzát, az olasz mártásokat, a chilipaprikát, a zsíros húsokat, a vörös húsokat és a pattogatott kukoricát a magas savszintek miatt is okozhatják.

Anusitis-étrend után

Próbáljon szigorú eliminációs étrendet három hétig megvizsgálni, hogy javul-e a tünetei. A biztonságos élelmiszerek és az elkerülni kívánt élelmiszerek teljes listáját az egészségügyi szolgáltatótól kérheti. Tartson étrendi naplót, hogy nyomon kövesse ételeit és tüneteit. Három hét elteltével helyezze vissza az elfogyasztott élelmiszereket kétszer vagy három napig egyenként. Az élelmiszerek visszaállítása lassan segíti a sértő élelmiszer vagy élelmiszerek azonosítását.