Aquaphor és akne

Az Aquaphor egy helyi bőrápoló krém napi használatra. Az Eucerin bőrápolási termékcsalád alatt kerül forgalomba, melyet számos dermatológus ajánl. Az Aquaphor biztonságosnak tekinthető a csecsemők, gyermekek és felnőttek számára. Érzékeny bőrre és bőrbetegségben szenvedőknek, mint pattanások, pattanások és repedések.

Jellemzők

Az Aquaphor kenőcs segít a bőr nedvességének szabályozásában a szárazság csökkentésében. Lerövidíti a gyógyulási időt, és védő pajzsot képez a bőr felett, ezzel segítve a nedvesség megkötését. Az Aquaphor segíthet a kozmetikai eljárások, az időjárás, a napégés és a pattanások által károsodott bőr javításában.

felhasználások

A pattanások, a száraz bőr és a pattanások mellett az Aquaphor kenőcs is alkalmazható dermatitis, ekcéma és pikkelysömör kezelésére. Segít enyhíteni és enyhíteni a kisebb égési sérüléseket, kopás, pelenka kiütés, eltömődött bőr és bőrhámozás. A kenőcs a leghatékonyabb, ha gyakran a megfelelően tisztított bőrre kerül. A nagy mennyiség biztonságos, mert nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek irritálhatják a nyak bőrét, de ha bármilyen állapotban antibiotikumot szed, konzultáljon egészségügyi szakembereivel, mielőtt nagy mennyiségben használná az Aquaphort.

Pattanás

Az Aquaphor lágyító hatású, amely a vizet a bőrbe szorítja. Nemcomedogén, azaz nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek eltömítik a pórusokat. Ez hasznos a pattanások számára. A kenőcs lehetővé teszi a pórusok lélegzését. Dr. Amy McMichael, a Wake Forest Baptist Health által ajánlott nagy mennyiségű Aquaphor használatát, különösen télen, amikor az akne lángol. Megemlíti, hogy a nyári nap és a hő segítenek a száraz bőrtisztító olajoknak, amelyek pattanást okoznak, és ezek az olajok felelősek a hideg időjárás felderítéséért.

Hozzávalók

Az Aquaphor ajánlott, részben azért, mert hipoallergén. Nem tartalmaz tartósítószereket, parfümöket, illatanyagokat és kemény vegyi anyagokat. A hatóanyag a petrolátum, ami más néven vazelin. Az inaktív összetevők közé tartoznak a cisztein, az alkohol, a glicerin, az ásványolaj, a lanolin és a panthenol.

Mind Olay, mind Neutrogena olyan termékeket termel, amelyek hidratálják a bőrt és kezelik a pattanásokat, amelyek hasonlóak az Aquaphorhoz. Mindkét termék csökkenti a pattanások előfordulását, lágyítja és hidratálja a bőrt, eltávolítja a száraz, hámló bőrfelületet. Egyéb akne kezelések csak receptre kaphatók, és szájon át szándékoznak venni. A benzoil-peroxidot és az antibiotikumokat gyakran használják topikális kezelésben, hidratáló hatású hidratáló szerekkel kombinálva.

Nincsenek olyan vizsgálatok, amelyek alátámasztanák az Aquaphor hatékonyságát, és a legtöbb over-the-counter gyógyszert nem vizsgálta az FDA. Az Aquaphor hatóanyaga azonban több mint 100 éve használatos, és hidratáló hatékonyságot mutatott száraz, repedezett, irritált bőr kezelésében.

Az Aquaphornak nem az a célja, hogy pattanások hormonális okait, vagy bakteriális fertőzések kezelését szolgálja, amelyek együtt járnak az aknával. Nem fogja eltávolítani az akne hegeket, azonban ismételt használatával csökkentheti a hegesedéssel járó pirosságot.

Ne használja az Aquaphorot mély sebek vagy nyitott sebek esetén. Ellenőrizze az egészségügyi szakemberrel, ha bármilyen típusú duzzanata, áradása, vérzése vagy melegedése van azokon a területeken, ahol az Aquaphort kívánja használni. Kerülje el ezt a bőrkezelést, ha allergiás, vagy csalánkiütés, duzzanat vagy szorító érzés a torkán, a nyelvén vagy az ajkán. Ha azonnali orvosi ellátást igényel, nehezen lélegzik, súlyos fájdalmat, szúró érzést, égést vagy pirosságot okoz az Aquaphor használatakor. A terhes és szoptató anyák nem használhatják az Aquaphort, kivéve, ha egészségügyi szakembereik felügyelete alatt állnak.

Egyéb akne kezelések

Hatékonyság

óvintézkedések

Figyelmeztetés és mellékhatások