Az alkohol hatása a várandós anyákra

A terhesség bármely alkoholfogyasztása súlyos következményekkel járhat. Az alkohol azonnal átkerül a terhes nő véráramából a magzatra. Az alkohol károsíthatja a baba belsejében lévő sejteket, és hatással lehet a növekedésre és az általános fejlődésre is. A gerincvelő-sejtek és az agysejtek is érintettek vagy sérültek, motoros problémák és agyi károsodások a méhen belül. Nemcsak az alkoholt fogyasztja a magzatnak, hanem a várandós anyát is érinti.

Fetális alkoholszindróma

A fetális alkoholszindróma akkor fordul elő, amikor egy nő túlzottan fogyaszt alkoholot a terhessége alatt. Kidshealth.org szerint a Nemours gyermekkórházai közül minden 750 született gyermek születik egyenként a magzati alkoholszindrómával közvetlenül összefüggő fizikai és mentális rendellenességek jelei között. Az anyáknál a túlzott ivás fáradtsággal, gyengeséggel és hányingerrel borítja a testét. A szindrómának olyan egyértelmű jelei vannak, amelyek láthatóan láthatóak a születéskor: az egyik az anya, aki túlságosan részeg vagy gyenge ahhoz, hogy átvegye a munkát. A csecsemőnél az alacsony születési súly 5 font alatt van, a növekedés meghiúsulása, a kis fej, a szervi zavarok és az alacsony APGAR pontszám jelek. Azokban az esetekben, amikor az anya komoly alkoholfogyasztás volt terhessége alatt, az alkohol erős szaga szaga lehet a baba megszületésénél és a csecsemőt körülvevő zsákban és folyadékokban.

Alkoholfogyasztás a terhesség alatt

A terhesség alatt felmerülő alkoholfogyasztás bármilyen súlyos következménye lehet az anyának. Függetlenül attól, hogy szeszélyes ivást vagy kemény folyadékot fogyasztanak a terhesség alatt, mindez az anya testén jár. Mivel kettőt eszik és iszik, a legtöbb alkohol közvetlenül a baba véráramába is bejut. A részegség, a hányás és a vizeletürítés fokozódása az elektrolitokat és más tápanyagokat az anya testéből kivezetheti, megakadályozva ezzel a magzat megfelelő tápanyagokat. Ha az anya teste gyenge, és az energia nélkül, akkor a magzat is érintett lehet. Az eredmények lehetnek olyan gyermekek, akiknek súlyos fejlődési késése és hiperaktivitási rendellenessége van.

Hízás

Az egyik dolog, ami fontos minden terhes anya számára, hogy megfelelő súlyt kap a magzat támogatására. Sok nő, akik alkohollal alkohollal terhesek, hajlamosak maguknak a testtömegüknek. Ez azért lehet, mert többet inni és enni kevesebbet, mint kellene. Az eredmény az, hogy a magzat helytelen tápanyagot kap. A magzat véráramában lévő alkohol megakadályozza a megfelelő érlelést, és arra törekszik, hogy a születés után pótolja.

Hatások

A fizikai hatások az anyjára is terhelhetik teherüket. Ez a túlzott ivásból eredő balesetekből származhat. Súlyos sérülések fordulhatnak elő olyan részeges vészhelyzetben, ahol mind az anya, mind a magzat megsérülhet. A tompa tárgyak esése vagy futása károsíthatja az anyát, és belső sérüléseket okozhat, amelyek végső soron hatással lehetnek a magzatra.

Tévedés vagy korai születés

Az alkoholfogyasztás egyik legrosszabb dologja a vetélés. A vetélés akkor jelentkezik, amikor a magzat már nem képes belsőleg támogatni. A csecsemő életre kelhet, és azonnali orvosi ellátást igényel, vagy bizonyos esetekben a csecsemő eltűnt vagy halott születésű is lehet. Az alkoholisták névtelen vagy OB / GYN segítségével támogató rendszer létrehozása lehetővé teszi, hogy az anya megkapja a segítségét, amire szüksége van az alkoholizmus kezeléséhez. A rutinszerű terhességi ellenőrzések biztosítják, hogy az anya megkapja a vitaminokat és az egészségügyi ellátást, amire szüksége van, hogy gondoskodjon magáról és a magzatról a terhesség idejére. Ez a gondozás megakadályozhatja a vetélést vagy a koraszülést.