Az alma növelheti Önt?

Bármilyen étel – beleértve az almát is – megnövelheti a súlyát, ha többet eszel, mint amit naponta éget. Valójában, az alma hozzájárul az egészséges kalória, ha a cél a súlygyarapodás. De ha megnézi az összes kalóriabevitelt, akkor az alma nagyobb valószínűséggel segít Önnek a testsúlycsökkenésben, mint amennyit az extra fontért kapnak. A csillagösszetevő a rost, ami teljes érzést kelt, egyenletes vércukorszintet tart, és egy lépéssel tovább halad. Az alma rostja megváltoztathatja a bél mikroorganizmusokat olyan módon, amely támogatja a súlycsökkenést.

Amikor a súlygyarapodás vagy a veszteség, a kalóriák fogyasztása az energiával égetett kalóriákkal történik. Az egyik közepes alma a bőrével 95 kalóriát tartalmaz. Ez elegendő ahhoz, hogy súlygyarapodáshoz vezethessen, ha minden kalóriát elfogyasz a naphoz, majd egy almát kap egy snackhez. Annak ellenére, hogy egészséges táplálékot fogyaszt, ha naponta 95 extra kalóriát fogyaszt, 475 felesleges kalóriát fogyaszthat egy hét múlva. Abban az ütemben az almák két hónap alatt 1 font súlygyarapodást okozhatnak. Ha alacsony szénhidráttartalmú étrendet követel, fontos tudni, hogy az alma összes kalóriája 25 gramm szénhidrátból származik. Az alacsony szénhidráttartalmú diéta nem egy szabványos meghatározása, de a minimális mennyiségű szénhidrát napi 130 gramm, az Orvostudományi Intézet ajánlása szerint. Ennek a napi bevitelnek köszönhetően az egyik közepes alma a teljes szénhidrát közel 20 százalékát töltheti ki a nap folyamán.

Az egyik alma a bõrön 4 gramm rostot tartalmaz, de a szál felét veszíted, ha nem eszed a bõrön. A szál felszívja a vizet, ezért több helyet foglal el a gyomorban, és teljes érzést kelt. Ez azt is jelenti, hogy az élelmiszer lassabban mozog az emésztőrendszeren keresztül, így hosszabb ideig érzitek magatokat. Az alma oldható rostja késlelteti a hormon ghrelin szekrécióját a jelenlegi elhízási jelentések szerint 2012 júniusában. Mivel a ghrelin éhezést érez, ez a késleltetés segíti az evés ellen. Bár az alma szénhidrát tartalmaz 19 gramm cukrot, a jelenlét A rost biztosítja, hogy emésztik és felszívódik lassan és egyenletesen. Ennek eredményeképpen az almák nem tülekednek a vércukorral. A vércukorszint tartása megakadályozza, hogy magasra vagy alacsonyra csökkenjen, ami azt jelenti, hogy az alacsony vércukor miatt nem lesz éhes és túl magas. Megakadályozza, hogy a magas vércukorszintet zsírként tárolják. A glikémiás index a szénhidráttartalmú élelmiszereket a vércukorszintre gyakorolt ​​hatásuk szerint, étkezés után rövidebb idő alatt szabályozza. Zéróról 100-ra skálát használ, nullával az ételeket, amelyek nem befolyásolják a vércukorszintet, 100 a tiszta glükóz okozta óriási tüske, és az 55 alatti értékek kis hatással bírnak. Az alma az alacsony glikémiás tartományba esik, 38 ponttal.

Az alma oldható rostja a bélsárgák táplálékává válik, amely a vastagbélben él. Kiderül, hogy ez segíthet a fogyásban. A túlsúlyos emberek vastagbélében lévő mikrobák kiegyensúlyozatlanok, ami hozzájárul a gyulladáshoz, az anyagcserezavarokhoz és az elhízáshoz. Az alma – különösen a Granny Smith alma – rostjai és más nem emészthető vegyületek – a mikroorganizmusok egyensúlyát egészséges állapotba helyezi, ami hozzájárulhat a fogyáshoz, az Food Chemistry 2014 októberében közzétett tanulmány szerint. Hogy a rost- és bél mikroorganizmusok hogyan befolyásolják a súlygyarapodást és más betegségeket, egy svédországi szakértői csoport felfedezte, hogy a mikrobióta befolyásolja az aminosav-anyagcserét, beszámolt a Molekuláris Rendszerek Biológiájáról 2015 októberében. Laboratóriumi egerekben a csoport megállapította, hogy egyes baktériumok A bélben fogyasztanak glicint. Ez lehet egy összefüggés a bélsavak és a súly között, mivel a glicin szintje alacsony az elhízott emberekben, jelentette Jens Nielsen professzor a Science Daily egyik cikkében.

A fogyás egyik módja a kalória csökkentése egyszerűen kevesebb ételt fogyasztva. Míg ez a módszer működik, akkor érezni fogja éhínségét, és akkor kísértésbe kerülhet az étrend megszakításához. De ha alacsony energiájú sűrűségű ételeket választasz, többet fogyaszthatsz, érezheted a teljes és még mindig csökkentett kalóriákat. Az energia sűrűségét a kalóriák száma határozza meg egy gramm élelmiszerben, így az alacsony energiasűrűségű élelmiszerek kevesebb kalóriát tartalmaznak grammonként. A magas vízben és rostban lévő ételek alacsony energia sűrűségben vannak, mert ömlesztett táplálékot adnak hozzá a kalória nélkül, és sok gyümölcshöz és zöldséghez hasonlóan az alma segít a súly kezelésében, mert vízzel és rostokkal van tele. Egy közepes alma súlya 182 gramm, beleértve a 156 gramm vizet, ami mintegy 86 százalékos vizet tesz. Ezenkívül 4 gramm rost képvisel a napi 25 gramm nők ajánlott szálas bevitelének 16 százaléka és a 38 gramm rostszál 10 százaléka, amelyet a férfiaknak naponta szükségük van.

Ha súlygyarapodási tervre vagyunk képesek, az alma felhasználásának legegyszerűbb módja a kalóriák növelése, az étel és az étel közötti táplálék elfogyasztása. Három alma hozzá 285 tápanyagban gazdag kalóriát. De azzal a céllal, hogy hozzáadjuk a fontokat, vannak más módok az almák használatára és a kalóriák növelésére, miközben egészséges táplálékot tartanak. Egy másik egyszerű táplálék az, hogy a mogyoróvajat alma szeletekre helyezzük, majd hozzáadjuk a granola-t. Ön is szelet egy alma egy tálba, és tetejére vanília joghurt, búzacsíra vagy dió, és más bogyók. Az alma jó ízű egyezést biztosít a pulykával, ezért próbálj ki egy szendvicset teljes kiőrlésű kenyérrel vagy pita-sal és egyéb zöldségekkel: az Apple-alapú finomságok és rázogatások egészségesek, és jelentősen növelheti a kalória mennyiségét a fehérje porának hozzáadásával. Az alma, a banán és a narancslé teszi a klasszikus sima, a gyümölcslé helyett fagyasztott joghurtot, és a tej rázza meg. A fehérjetartalom hozzáadásával körülbelül 300 kalóriát kapsz adagonként, ami még 100-200 kalóriát vagy többet ad hozzá, attól függően, hogy mennyi porat használ. Adjunk hozzá tápanyagokat, ízeket és több kalóriát különböző szőlő, körte, bogyós gyümölcsök és sárgarépa kombinációival.

Kalória és súlygyarapodás

A szálak összezavarják a súlygyarapodást

Az alma hatással van a sertés gut mikroorganizmusokra

Energiatakarékosság a súlykezeléshez

Az almák használata a testsúlygyarapodáson