Egy egyszerű megoldás a hideg verejtékezésre alvás közben

A szervezet reakciója bizonyos ingerekhez és érzelmekhez, hideg verejtékezés során kellemetlen, és néha súlyos állapot tünete lehet, beleértve a hormonális problémákat, keringési problémákat és még a tuberkulózist is. Ha hideg verejtékezést tapasztal rendszeresen, beszéljen kezelőorvosával. Addig is segíthet megelőzni és kezelni az éjszakai izzadását egy jobb éjszakai alvásért.

Feszültség

A néha “éjszakai izzadás” néven ismert jelenség néha a stressz következtében fordul elő. A stresszre és a szorongásra válaszul adrenalin indukálódik a szervezetben. Mivel az idegrendszer nem tudja megkülönböztetni az adrenalin tapasztalatát, ez aktiválja a verejtékmirigyeket, hogy segítsen meghűlni testét. Ha a stressz az oka az éjszakai izzadásnak, gyakorolja a stresszkezelési tevékenységeket ágyban, például meleg fürdőben vagy meditációban. Ez segíthet megnyugtatni a szorongásodat, hogy megakadályozza az adrenalin elrontását.

Fájdalom

A fájdalom hasonló hatást gyakorol az idegrendszerére, mint a stressz. Ha fájdalmat érez, például fejfájás fájdalmát, akkor a tested megpróbálja kezelni a fájdalmat olyan hormonokkal, mint az adrenalin és az endorfin. Ezek a hormonok is kiválthatják a verejtékmirigyeket. A fájdalomhoz kapcsolódó hideg verejtékezés leállításához győződjön meg róla, hogy a fájdalom jól működik az ágy előtt. Előfordulhat, hogy alvás előtt gyógyszeres kezelésre van szüksége, valamint más fájdalomkezelési taktikákat, például hőterápiát és masszázst.

hormonok

A perimenopauza és a menopauza hormon ingadozásokat okozhat, ami viszont a testhőmérséklet ingadozásához vezethet. A perimenopauza alatt meg lehet találni, hogy egy perc alatt meleg vagy, a következő hideg lesz, ami kellemetlen hideg izzadási érzést eredményez. Orvosa hormonpótló terápiát írhat elő, amely megkönnyíti az átmenetet és jobb éjszakai alvást eredményez.

betegségek

Bizonyos betegségek, köztük a HIV / AIDS és a tuberkulózis, felelősek a folyamatos hideg verejtékezésért. Fontos, hogy meglátja az orvosát, ha kizárta a kevésbé súlyos okokat. Szükség lehet orvosi beavatkozásra a tünetek kezelése érdekében, és csak orvosával diagnosztizálhatja vagy kezelheti azokat a súlyos betegségeket, amelyek hideg izzadásokat okozhatnak.