Kalóriák zöldség marhahúsban

Bár sok zöldségalapú leves nem elég kitöltve a hús hiánya miatt, a zöldséghúsleves a fehérjetartalom miatt étvágyat érezhet. Az amerikai Journal of Clinical Nutrition 2008. májusi számában végzett kutatás azt mutatja, hogy a fehérje sokkal telítőbb, mint a szénhidrátok és zsírok.

Kalória

Az online táplálkozási adatbázis MyFitnessPal azt jelzi, hogy a zöldség marhaszelet nagy kalóriatartalmú, 247 kalóriát tartalmaz csészénként. Ha a diétát a 2000 kalóriára javasolt napi bevitelre alapozza, akkor 1 csésze zöldségleves tartalmaz napi kalóriáinak több mint 12 százalékát.

Zsír

A MyFitnessPal táplálkozási adatai azt jelzik, hogy a zöldséghús leves nagy zsírtartalmú. Minden pohár 8 g zsírt tartalmaz. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint napi kalóriáinak 20 és 35 között kell fogyasztania a zsírból az optimális egészség érdekében.

Fehérje

A MyFitnessPal szerint minden csésze zöldséghús leves 15 g fehérjét tartalmaz. Ez egy jelentős mennyiség, mivel az Országos Egészségügyi Intézet és az Országos Gyógyszerészeti Könyvtár azt javasolja, hogy minden nap 50-65 g táplálékot fogyasszanak.

Szénhidrát

A növényi marhahús szénhidrátokban gazdag. A MyFitnessPal táplálkozási adatai azt mutatják, hogy a leves minden egyes csésze 30 g szénhidrátot tartalmaz.