A bokavédő jó vagy rossz a futók számára?

A bokavédők, amelyeket bokarögzítőnek is neveznek, úgy tervezték, hogy a bokájukat megvédje és megvédje a sérüléstől. A bokát őröket a futók és más sportolók használják, hogy megakadályozzák a boka remegését. Azonban a bokavédők hosszú ideig tartó használata csökkentheti a boka ízületek mozgását. Hosszú távon a bokavédő viselheti az izmok adaptálódását, ami csökkenti a bátorságot és gyengíti a bokáit.

ficamok

Erős boka fontos a futáshoz, mert támogatja a test többi részét. A gyenge bokák nem megfelelő támogatást nyújtanak, és hajlamosabbak a sérülésekre. Ha gyenge boka vagy sérült a bokád, a bokahordó öltöztetése segíthet a bokáj tömörítésében és stabilizálásában. A bokavédő viselése különösen előnyös, ha a múltban megrándult a bokáj. A bokavédők segítik a bokaízületek ismétlődésének csökkentését, az ortopéd technikus John Vonhof szerint.

Túlhasznált

A push bokarögzítő a funkcionális szalagköteg elvén alapul. Támogatja a boka ízületét, és a nyomás állítható. A belgiumi kineziológiai tanszék kutatói megvizsgálták a hosszú távú futók által viselt nyomócsapdák hatását. A “International Journal of Sports Medicine” című 1997. áprilisi számában közzétett tanulmány megállapította, hogy ezek a típusú bokavédők úgy tűnik, hogy megvédik a futókat a túlzott bántalmaktól.

Csökkenti a sebességet

A csipkés bokavédők nagyfokú segítséget nyújtanak a boka sérüléseinek megelőzésében. Aggodalomra ad okot, hogy ez a fajta zárójel korlátozhatja a bokád mozgástartományát oly módon, hogy ez gátolja a teljesítményt. A “Sports Medicine” folyóirat 1999. márciusi számában közzétett áttekintés áttekintette az irodalmat arról, hogy a csipkés bokavédők hogyan befolyásolják a futósebességet. A kutatók olyan klinikai adatokat találtak, amelyek azt mutatják, hogy a csipkés bokavédők negatívan befolyásolják a futási sebességet.

szempontok

Különböző bokavédők állnak rendelkezésre. A funkcionális bokavédők úgy vannak kialakítva, hogy a bokáját a mozgás tartományának korlátozása nélkül támogassák. A korlátozóbb bokavédelem kiválasztása befolyásolhatja a futási sebességet. A bokavédők segíthetnek abban, hogy megvédjék Önt a bokáj megújulásától. Akár a bokavédő a helyzete szempontjából is megfelelő, számos tényezőre épül. Beszéljétek meg aggodalmát orvosával, aki sportos orvosi képzésben részesült.