Aloe vera olaj és haj

Aloe vera olaj származik az aloe vera növény, más néven igazi Aloe vagy gyógy Aloe. Az Aloe vera olyan zamatos növény, amely Észak-Afrikában és az Arab-félsziget sivatagos területein él. Az Aloe vera olaj hosszú története van a hagyományos gyógyszereknek, és égetett, gyógyult ciszták kezelésére és a sebek gyógyulásának elősegítésére alkalmazták. Az Aloe vera olajat kozmetikumokban is használják, beleértve a sminket, sampont, kondicionálót és hajzseléket. Az aloe vera széleskörű elterjedése ellenére a tudományos közösségben bizonyos nézeteltérések tapasztalhatók hatékonyságuk tekintetében.

Történelem

Nem világos, hogy pontosan hol vagy mikor kezdődött az aloe vera-olaj gyógyászati ​​alkalmazása, de az aloe vera legkorábbi említése egy sumériai tablettán található 2100 körül. Az ókori egyiptomi írások az aloe vera olajokat kozmetikai bőrtisztként használják a királynők, a Disabled-world.com honlap szerint. A görög és a római orvosi szövegek egyaránt megvitatják az aloe vera olaj előnyeit az emésztőrendszeri betegségek kezelésében, valamint a helyi alkalmazással. A legenda azt állítja, hogy Nagy Sándor nagyra értékelte a gyárat, hogy meghódította a Socotra szigetét, hogy elegendő aloe vétát szerezzen katonái sebeinek kezelésére.

Megakadályozhatja a hajhullást

Az Aloe vera olajat a gyógyhatású hajhullás gélek természetes alternatívájaként védették. Az aloe vera antimikrobiális, gyulladásgátló és nyugtató hatása arra a következtetésre vezetett, hogy ösztönözheti a haj növekedését. Bill Seemiller, a Hair Loss Learning Center társult kiadója szerint tudományos kutatások nem támasztják alá ezeket az állításokat.

Természetes kondicionáló

Az Aloe vera olaj népszerű összetevője számos kereskedelmi klímaberendezésben. Ez egy gazdag hidratáló, amely a hajban marad, anélkül, hogy bármilyen zsíros megjelenést vagy érzést kölcsönözne. Az Aloe vera képes szabályozni a felesleges faggyútermék termelését is, amely a szőrtüszők által felszabadított természetes olaj. A felesleges faggyú eltömheti a tüszőket, és tisztátalanul hat a hajra.

Természetes sampon

Az Aloe vera olyan növényi eredetű természetes vegyszereket tartalmaz, amelyek megvédik magukat a bakteriális és gombás rohamok ellen. Ezek a védekező antimikrobiális tulajdonságok teszik az aloe vera olaj egy gyengéd, de hatékony sampont. Az Aloe vera olaj megtalálható a kereskedelemben kapható samponokban is.

Figyelem

Az anekdotikus élmények továbbra is elősegítik az aloe vera olaj hajhullás elleni gyógymódját, de a hajhullásnak számos oka van, és különböző kezelésekre lesz szüksége. Forduljon orvosához, hogy megismerje a hajhullás okait, és döntse el a megfelelő kezelést. Az Aloe vera olaj, ha sampont vagy kondicionálót használ, nem talált káros mellékhatásokat.