Avokádó a fogyás és nyereségért

Az avokádó tápláló táplálék, amely egészséges, egyszeresen telítetlen zsírokat, szálakat, káliumot, magnéziumot, réz- és mangántartalmú, valamint a C, E és K vitaminokat és vitaminokat tartalmaz. Könnyen fogyaszthatja őket súlyként Fogyasszon étrendet, vagy hozzáadja őket a rendszeres étrendhez, mint koncentrált kalóriatartalmú forrást, hogy segítsen megemelni.

Mindegyik kisebb, sötét bőrű avokádó Kaliforniából mintegy 227 kalóriát, 2,7 gramm fehérjét, 11,8 gramm szénhidrátot és 21 gramm zsírt tartalmaz. A szénhidrátok többsége szálas formában van, 9,2 gramm vagy a napi érték 37 százaléka, és csak 2,9 gramm zsírt tartalmaz az egészségtelen telített zsír. A maradék többnyire egészséges, egyszeresen telítetlen zsírokból származik. A zöld bőrű avokádó általában sokkal nagyobb, így egy egész avokádó körülbelül 365 kalóriát és 30,5 gramm zsírt tartalmaz. Egy csésze kocka avokádó mindkét típus körülbelül 240 kalóriát tartalmaz.

Ha megpróbálsz súlyt szerezni, a Táplálkozási és Dietetikai Akadémia javasolja, hogy minden étkezéshez koncentrált kalóriát hozzanak létre. Nem akarod, hogy csak bármilyen magas kalóriatartalmú ételt adjon az ételeihez. A FamilyDoctor.org azt javasolja, hogy tápanyag-sűrű ételeket, például avokádókat válasszanak ki, mint a rozsdás ételek. Ha nagy mennyiségű kalóriát tartalmazó rozsdás ételeket eszel, növelheti az olyan egészségügyi problémák kockázatát, mint a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegség, mivel a nagy mennyiségű cukor, telített zsír és só jellemzően ilyen típusú ételeket tartalmaz.

A “Táplálkozás” című, 2005 januárjában publikált tanulmány összehasonlította azokat a személyeket, akik napi 200 gramm avokádót fogyasztottak, amely körülbelül 30,6 gramm főként egyszeresen telítetlen zsírt tartalmazott azoknak, akik 30 gramm vegyes zsírt fogyasztanak más élelmiszerforrásokból. Minden résztvevő csökkentett kalóriatartalmú étrendet fogyasztott. A kutatók arról számoltak be, hogy az avokádó evők vesztettek ugyanolyan súlyt, mint azok, akik nem ettek avokádót. Míg a többszörösen telítetlen zsírsavak magas zsírtartalmú étrendjei nem eredményezhetnek nagyobb súlycsökkenést, mint az alacsony zsírtartalmú étrend, a 2010-es “Nutrition Reviews” című felülvizsgálati cikk szerint jobb lehet az alacsony zsírtartalmú diéta az inzulinrezisztencia és a koleszterinszint javítása érdekében .

Ha fogyni szeretne, kevesebb kalóriát kell fogyasztania, mint a mindennapi tevékenység során. Ez azt jelenti, hogy más, kevésbé egészséges táplálékokat helyettesítünk avokádóval, nem pedig a diétájához. A súly megszerzése érdekében meg kell tennie az ellenkezőjét, avokádót vagy más magas kalóriatartalmú ételeket kell hozzáadnia ételeihez, hogy növelje az összes kalóriát. A diófélék, a diófélék, a magok, a sajt és az olívaolaj példák azokról az egyéb élelmiszerekről, amelyek mind a tápanyagokban, mind a kalóriákban magasak.

Táplálkozási tények

Avokádó a súlygyarapodáshoz

Avokádó és súlycsökkenés

Egyéb szempontok