Avokádó a haj növekedéséhez

Az avokádó olyan gyümölcs, amelynek számos egészségügyi előnye széles körben ismertté válik. Az avokádó egyik előnye a hajhullás megelőzése és a haj növekedésének elősegítése. A hajszálak állapotának javítására a száraz vagy sérült hajra való hidratáló hatásúak. Az avokádókat először a korai egyiptomiak használják erre a célra.

A vitamin hiánya hajhullást vagy haj növekedését okozhatja. Az avokádók magasak a B és E vitaminokban, amelyek a sejtek szintjén dolgoznak a haj védelme és erősítése érdekében. A B-vitamin elengedhetetlen a haj növekedéséhez. Az E-vitamin javítja a fejbőr sérülését, ami lassíthatja vagy megakadályozhatja a haj növekedését. Egészséges haj minden hónapban fél hüvelykre nő. Az avokádó használata kondicionálóban vagy hajmaszkban a legjobb módszer a szőrnövekedés elősegítésére.

A hajhullás lehet a vitaminok hiánya vagy a haj külső terhelése. Hajhullás akkor fordul elő, ha a haj száraz lesz és sérül a szélsőséges hő hatásától, naptól vagy hidegtől. Ön is hozzájárulhat a hajhullás és a sérült hajhoz kémiailag megterhelt hajápolási termékek vagy styling eszközök, mint például hajszárító vagy curling vasalók. Az avokádó-kondicionáló és maszkok szintén hatékony gyógymód a hajhullás kezelésére és a haj állapotának javítására.

Az avokádó kondicionáló használata elősegíti a puha, rugalmasabb hajat. Az avokádó magas zsírtartalma miatt a haj kevéssé száraz és hajlamos a törésre. A haját samponnal mosva, az avokádó-kondicionálót alkalmazza, és öt-tíz percig hagyja, mielőtt meleg vízzel öblítené. Készítse el saját avokádó-kondicionálóját, ha az avokádókat egy pasztaba tölti, és elegendő mennyiségű vizet ad hozzá, hogy pasztaszerű megoldást készítsen.

A súlyosan sérült vagy száraz hajra próbáljon meg avokádó maszkot. Kombinálj egy aprított avokádót és egy tojásgátot egy tálban. Adjon hozzá elegendő vizet, hogy működőképes paszta legyen. Tegye fel a keveréket nedves hajra, és masszírozza a hajat és a fejbőrt. Hajlítsa a fejét a fejére, és hagyja 20 percig meleg vízzel öblíteni.

Vitaminok

Hajhullás

Avokádó-kondicionáló

Avokádó maszk