Az aminosav-kiegészítők rendben vannak a gyerekeknek?

Az aminosavak olyan fehérjék építőkövei, amelyek a szervezet minden sejtje, szövetének és szervének részét képezik. 20 aminosav létezik, amelyek közül kilenc fontos, mert táplálékot kell fogyasztania. A szervezetben lévő fehérje szerepet játszik az immunitásban, kémiai reakciókat végez, jeleket továbbít és struktúrát és támogatást nyújt sejtjeinek. A legtöbb amerikai ember elegendő fehérjét kap, de beszéljen gyermekorvosával, ha a gyermeke hiányzik a táplálékkal. Az aminosav-kiegészítőket tanulmányozzák, hogy meghatározzák a gyermekek viselkedési problémáira gyakorolt ​​hatásukat, de több kutatásra van szükség, és a mai napig a kiegészítés nem javasolt gyerekeknek.

Táplálékkiegészítő

Ha gyermeke válogató evés vagy nem sokat eszel, akkor kísértésbe kerül, hogy aminosav pótlékot adjon neki. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia nem javasolja a gyermekek kiegészítését, és azt mondja, hogy a kiegyensúlyozott étrend a leginkább a fiatal sportolók számára megfelelő. A tápanyagokat együtt kell fogyasztani, hogy a leghatékonyabbak legyenek. Például a foszfort, a D-vitamint és a fehérjét mind az erős csontokra van szükség. A kiegészítők kölcsönhatásba léphetnek a vényköteles vagy over-the-counter gyógyszerekkel is, ami nem kívánatos mellékhatásokat okoz. Az előírt aminosav-kiegészítők biztonságosabbak lehetnek, de súlyos hasi fájdalmat, fáradtságot és gyomorpanaszokat okozhatnak.

Sport kiegészítés

Az idősebb gyermekek és serdülők versenyképes élménnyé válhatnak. Az aminosavak állítólag felépítik a testtömeget, és fokozzák az izomot és az erőt. Az American Societies of Experiential Biology-i Szövetsége kijelenti, hogy a gyermekek és a serdülők számára kockázatos az aminosav-kiegészítők bevonása, és nincs elegendő információ ahhoz, hogy a kiegészítőkben biztonságos mennyiségű aminosavat állítsanak elő. A táplálékkiegészítőket az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hivatala nem szabályozza, így előfordulhat, Lehet, hogy tévesen jelennek meg, és nem tartalmazzák az összetevőket vagy az összetevők mennyiségét.

Az aminosav terápia

Az aminosav-kiegészítők hasznosak lehetnek bizonyos populációk számára. A Journal of Alternative and Complementary Medicine című folyóiratban 2006-ban megjelent tanulmány azt mutatta, hogy az aminosavakkal kiegészített, veszélyeztetett gyermekek az agyukban növelték a vegyi anyagokat, javították a figyelmet és csökkentették az agresszív viselkedést és a depressziót. Az aminosav-kiegészítők segítséget nyújthatnak a figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenességben szenvedő gyermekeknek is, mivel ezek a gyermekek alacsonyabb szinten tartják a figyelmet és a tanulást meghatározó aminosav-triptofán szintet. Egy 2012-es tanulmány kimutatta, hogy az autizmus egy bizonyos formájával rendelkező gyermekek alacsony genetikai mutáció miatt alacsony aminosavszintet mutattak. Több kutatásra van szükség a nagyobb mintanagyságokon és az emberi tüneteken, és az orvosnak mindig előírnia és felügyelnie kell a gyermekek számára biztosított kiegészítőket.

Fehérje-szükségletek

A gyermekeknek napi kalóriájuk 10-35 százalékát kell a fehérjéből. Ez kb. 13 gramm az 1-3 évesek körében, 19 gramm 4-8 éveseknél és 34 gramm a 9-13 éveseknél. A serdülőkorúak és a fiúk 46 és 52 grammot igényelnek, Adjunk gyermekeknek olyan ételeket, mint a hús, a baromfi, a hal, a tej, a sajt és a tojások, amelyek mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazzák. A hiányos fehérjeforrások, mint a legtöbb növényi alapú élelmiszer, nem rendelkeznek az összes aminosavval, de ha egész nap naponta kombinálják, megfeleljenek a gyermek fehérje szükségleteinek. Tálaljuk a növényi fehérjeforrásokat, például a teljes gabonával vagy diófélékkel, mogyoróvajos szendvicsekkel, rizs vagy teljes kiőrlésű gabonapehely teával.