Csikorgó pattanások a testmozgás után

A határtól délre eső pattanások gyakoriak, és súlyosbíthatja a testmozgást. Butt foltok nem szép látvány, de rengeteg teheti meg, hogy megakadályozza és kezelje őket. Ha a pattanások nem fognak elmenni, vagy különösen fájdalmasak vagy súlyosak, szükség lehet egy dermatológus segítségére, aki hatékony gyógyszert írhat fel.

Bum Breakouts

A bőre a mögül nagy pórusokkal rendelkezik, így hajlamos a pattanásokra. Ha pattanásod van az arcodon vagy a hátán, gyakori az is, hogy a bumodban fordul elő. Egyeseknél a testmozgás súlyosbíthatja a problémát, mivel a verejték a baktériumok, az olaj és az elhalt hámsejtek keverékével megnöveli az eltömődött pórusok lehetőségét, a “Daily Makeover” szerint. Továbbá, nem lehet verejteni az aknát a szaunában vagy a testmozgáson keresztül, és egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a páratartalom és a hő súlyosbítja a pattanásokat.

Edzés felszerelés

A mesterséges szövetekből készült, szorosan illeszkedő edzés ruhák verejtékeket, baktériumokat és olajat tartalmaznak a bőre ellen, amelyek szétesést okozhatnak. A pattanások megakadályozására természetes szálakból, például pamutból vagy nedvességet elvezető anyagokból készült ruhát viseljen. Egyes csúcstechnológiájú szövetek antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek szintén segíthetnek. Miután befejezte a gyakorlást, gyorsan cserélje ki az edzésruházatát, hogy a verejtékezést és más aknázást okozó anyagokat a hátsó részével pihentesse. Ne felejtse el mossani az edzés ruházatát, mielőtt újra használná őket.

Tisztítás

Mielőtt gyakorolna, zuhanyt távolítson el az alján alkalmazott készítményekből, például krémet vagy napsugárzást, ami összekeveredhet a verejtékkel és az eltömődött pórusokkal, pattanásokat okozva. Kiszáradás után ismét zuhanyozni kell, és szalicilsavat vagy benzoil-peroxidot tartalmazó tisztítószert kell használni a baktériumok elpusztításához és a pórus felhalmozódásához. A hámlás időről időre is hasznos, de ne törje túl durván, vagy hámosítson minden alkalommal, amikor fürödni, magyarázza a “Ma”, vagy csak bosszantani fogja a bőrt és felgyújtja a meglévő zits.

A pattanások elkerülése

Ahogyan a mesterséges anyagokból készült edzés ruhák is okozhatnak csupaszodást, a hasonló anyagból készült alsóneműk, mint a nylon vagy a poliészter, ugyanolyan hatással lehetnek. A “Glamour” azt mondja, hogy a súrlódás, amelyet a hátsó részével érintkezésbe kerülő tornatermi használ, például egy edzőkerékpár vagy egy evezőgép okozhat. Ha bármilyen terméket alkalmaz az aljára, akkor győződjön meg róla, hogy nem aknedikus vagy nem-komédiás, vagyis nem blokkolja a pórusokat.