Előnyös mint étvágycsökkentő

A Benefiber egy ízmentes száloptikum, amelyet búzadecitán készítenek, amely élelmiszerekben és italokban keverhető. Bár a Benefiber nem kifejezetten étvágycsökkentő, az egyik étrenddel kapcsolatos előnye, hogy csökkentheti az étvágyat. Két teáskanál Benefiber por tartalmaz 3 g oldható rostot, ami lassítja az emésztést.

A rostanyag ömlesztett, ami segít a teljes érzésben, bár kalóriát nem tartalmaz. A szál nem emészt, hanem inkább sértetlenül marad, és áthalad a testén, miközben elnyeli a vizet. Ez a folyamat lassan megtörténik, ami hosszú távon tele lehet, és csökkentheti az étvágyat. A rostanyag segíthet a fogyásban, különösen akkor, ha a többi diétája kiegyensúlyozott.

Hozzáadni a Benefiber étrendjét, próbálja meg keverni valamilyen forró vagy hideg ital, például víz, lé vagy kávé. Azt is keverjük almabors, joghurt vagy puding. A Benefiber nem változtatja meg az élelmiszer vagy ital összetételét és textúráját, amelyet a gyártója szerint kevernek. A készítmény előnyei tablettákban és rágócukorokban is kaphatók.

A MayoClinic.com megállapítja, hogy a rost segíthet a rendszeres bélmozgás, a vércukorszint szabályozásában és a koleszterinszint csökkentésében. A szál csökkentheti a vastagbélrák, a stroke, a gastrointestinalis rendellenességek és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Az étvágyának szabályozásán túl az ételeket tartalmazó élelmiszerek jellemzően hosszabb rágási időt igényelnek, ami kevesebb kalóriát fogyaszthat. Próbáljon étrendben gazdag ételt fogyasztani, beleértve az olyan ételeket, mint a gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek, teljes kiőrlésű gabonafélék és korpa, így a vitaminok és a tápanyagok előnyeit az étrendben kaphatja meg, ahelyett, hogy száloptikumokra támaszkodnának.

Ha száloptikumot, például Benefiber-et szed, mindenképpen legalább nyolc pohár folyadékot kell inni, hogy kiegyenlítse azt a vizet, amelyet a rostok a belekből nyernek. Add hozzá rostot a diétához lassan, hogy megelőzzük a mellékhatásokat, mint a puffadás, a gáz és a székrekedés.

Rost

A Benefiber használata

szempontok

figyelmeztetések