Kallusz a pullupsból

Gyakori melléktermékként az elvégzett pullupok és egyéb erő-edzés gyakorlatok során a kalluszok általában az ujjak belsejében és a kéz tenyerében vannak kialakítva, mivel a rudak állandó, erős nyomása és dörzsöli a bőrt. Habár a kalluszok nem károsak, néha vastagok és fájdalmasak lehetnek, és problémákat okoznak a húzózsinórban. Alkalmanként a kalluszok fertőzések kialakulását vagy fekélyesedést okoznak a fertőzés következtében, ha a kallusz körüli bőr sérül és irritálódik. Szerencsére a kalluszokat szenvedő oktatók olyan lépéseket tehetnek, amelyek megakadályozhatják a kalluszok kialakulását.

Kesztyű viselése

A kesztyűk egyik módja annak, hogy megakadályozzák a kesztyűk kialakulását a kezek és az ujjak számára a pullups végrehajtásakor. A párnázott anyagból készült minőségi, professzionális kesztyű különböző méretű és stílusú sportboltokban érhető el. Támogatják a kezeket is, ami csökkenti a törést, ami elősegítheti a kallusz növekedését. Ezenkívül a kesztyű belsejének szövetbélése elnyeli a verejtéket, így jobban megragadja a húzózsinórt. Csúszós, a fém rudakra csúsztató kézfejhúzó hólyagok keletkezhetnek, amelyek sokkal fájdalmasabbak, mint a kalluszok.

Por és kréta

Bár a talkumpor vagy a magnézium-karbonát használata (kréta) biztonságos tapadást biztosít a pullup gyakorlatok során, ez nem csökkenti a kalluszok fejlődését. Tény, hogy a SkinnyBulkUp.com szerint ez ténylegesen ösztönözheti a hólyagok növekedését a szélsőséges szárítási tulajdonságok miatt, amelyek fokozzák a súrlódást a rúddal. Ha azonban az izzadás sokkal inkább problémát okoz, mint a kalluszok, akkor a kréta használata az előnye, hogy elkerülje a sérülés elvesztését. A gyulladásgátló krémet folyékony formában is kapható, amelyet a gyakorlás előtt permeteznek a kezekre.

Habkő

A kalluszok kellemetlen érzékenységének olcsó és gyors módjaként a kövek a dagadt rétegeket durvább felületen dörzsölik. A kalluszok méretének csökkentése érdekében először áztassa a kalluszt meleg vízben körülbelül 10 percig. Kezdje finoman dörzsölje a habkővel körkörös mozgást a kalluszon több percig, amíg a rétegek megszűnnek. Ezt követően szárítsa meg a területet, és alkalmazzon E-vitamin-krémet a túlfűzés és a repedés megelőzésére. Ha a kallusz nagy és vastag, két vagy három kezelés szükséges lehet a kallusz eltávolításához.

Helyesen húzódó bárok

A túlzott mennyiségű kalluszok tapintása az ütések végrehajtásából adódhat, mivel a rudak nem megfelelően vannak megfogva. Bár a helyes fogás használata nem akadályozza meg a kalluszok kialakulását, ez csökkentheti az ujjaink és kezünk számát. Ha nem akar kesztyűt viselni, akkor is szükség lehet arra, hogyan lehet megragadni a rudakat. A kezetek közötti távolság legfeljebb vállszélességű hossza között könnyebbé teszi a húzásokat. Ezenkívül a markolatok cseréje az edzés során (túlfeszített) vagy lecsúszott (underhand) közben megakadályozza, hogy az ujjak és a kezek bizonyos területei ismételten célzottak legyenek az erős nyomástól vagy súrlódástól a rúdtól.